کمپرسور

راهنمای جامع و کامل انتخاب کمپرسور برودتی

راهنمای جامع و کامل انتخاب کمپرسور برودتی
5/5 - (2 امتیاز)

در مراحل طراحی یک سردخانه، انتخاب اجزای مناسب یکی از مهم‌ترین کارهاست. هر سیکل برودتی تراکمی چهار جزء اصلی دارد که باید با محاسبات دقیق انتخاب شوند تا مشکلی در عمل‌کردشان پیش نیاید. در این مقاله قصد داریم با نحوه انتخاب کمپرسور برای سیستم‌های برودتی و سردخانه آشنا شویم.

اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب کمپرسور برودتی و سردخانه

برای انتخاب یک کمپرسور ابتدا باید بار برودتی محاسبه شود. محاسبه بار برودتی شامل مراحل مختلفی است که باید هر یک با دقت انجام شود. در صورتی که بار برودتی کمتر از حالت واقعی در نظر گرفته شود، سیستم نصب شده هرگز به دمای مطلوب نخواهد رسید و احتمال آسیب به تجهیزات نیز وجود دارد.

قدم بعدی تعیین شرایط کارکرد سیستم است. برای آنکه انتخاب کمپرسور به درستی انجام شود، باید علاوه بر مقدار بار برودتی،‌ دمای اواپراتور، دمای کندانسور و نوع مبرد نیز مشخص شود.

دمای اواپراتور

بدیهی است که دمای اواپراتور باید از دمای سیال ورودی به آن (مثلاً هوا در اواپراتور هوایی) کمتر باشد، تا عمل تبخیر و جذب گرما انجام شود. مقدار اختلاف دمای اواپراتور و دمای سیال ورودی به آن تاثیر مستقیم بر مقدار رطوبت دارد.

دمای کندانسور

دمای کندانسور طبیعتاً باید از دمای سیال خنک کننده (مثلاً هوا در کندانسورهای هوایی) بیشتر باشد، در غیر این صورت عمل میعان و دفع گرما صورت نمی‌گیرد. تعیین دمای سیال خنک‌کننده بستگی به شرایط منطقه دارد، مثلاً در کندانسورهای هوایی،‌ بیشترین دمای هوای منطقه مورد نظر به عنوان دمای سیال خنک‌کننده در نظر گرفته می‌شود.

نوع مبرد

مبردهای مختلف شرایط کارکرد مختلفی دارند. همچنین ممکن است کمپرسور با نوع خاصی از مبرد سازگاری نداشته باشد. برای انتخاب مبرد باید تمام موارد در نظر گرفته شود.

مشاهده قیمت و خرید انواع کمپرسور

نحوه انتخاب کمپرسور برای سردخانه و دیگر سیستم‌های برودتی

پس از آنکه بار برودتی،‌ دمای اواپراتور، دمای کندانسور و نوع مبرد مشخص شدند، باید با مراجعه به کاتالوگ مشخصات کمپرسور شرکت تولید کننده مد نظر، اقدام به انتخاب کمپرسور بر حسب ظرفیت آن کرد. البته امروزه اکثر تولید کنندگان نرم‌افزارهایی برای سهولت در انتخاب طراحی کرده‌اند، که بیشتر از آن‌ها استفاده می‌شود.

استفاده از کاتالوگ برای انتخاب کمپرسور

دسته‌بندی جداول کاتالوگ کمپرسور‌ برحسب نوع مبرد است،‌ چرا که کمپرسورها با مبردهای مختلف، ظرفیت مختلفی خواهند داشت.

پس از آنکه جدول مربوط به مبرد مدنظر را پیدا کردیم،‌ با توجه به دمای اواپراتور و دمای کندانسور، که در سطر و ستون جدول مشخص شده است، اقدام به پیدا کردن ظرفیت مورد نیاز می‌کنیم. باید توجه داشت که ممکن است ظرفیت برودتی کمپرسورهای موجود، دقیقاً منطبق با ظرفیت مورد نیاز ما نباشد، در این صورت اولین مدلی که ظرفیت آن بیشتر است، انتخاب خواهد شد.

انتخاب کمپرسور با استفاده از نرم‌افزار

کار کردن با نرم‌افزار راحت تر است. کافی است که اطلاعات مورد نیاز یعنی نوع مبرد، دمای کندانسور و اواپراتور و ظرفیت مورد نیاز را در قسمت‌های مربوطه وارد و سپس گزینه انتخاب را بزنید، نرم‌افزار بهترین مدل را پیشنهاد خواهد داد.

مثال برای انتخاب کمپرسور سردخانه و برودتی

فرض کنید مطلوب است انتخاب کمپرسور مناسب، از کمپرسورهای نیمه بسته پیستونی بیتزر، برای یک سردخانه با دمای -18 با شرایط زیر:

  • بار برودتی: 27 کیلووات
  • نوع مبرد: R22
  • دمای اواپراتور :  26- درجه سانتی‌گراد
  • دمای کندانسور: 50 درجه سانتی‌گراد
  • سوپرهیت : 10 درجه سانتی‌گراد
  • سابکول: 4 درجه سانتی‌گراد

حال کافی است به شکل زیر اطلاعات را در نرم‌افزار وارد کنیم:

انتخاب کمپرسور با استفاده از نرم‌افزار

سپس نرم‌افزار بهترین گزینه را پیشنهاد خواهد داد:

عکس نرم افزار انتخاب کمپرسور

همان طور که می‌بینید نرم افزار بیتزر، دو مدل را برای شرایط وارد شده پیشنهاد داده است. که مقدار ظرفیت مدل 6FR بیشتر از ظرفیت مدنظر ما می‌باشد، لذا گزینه مناسب‌تری است.

محدوده کارکرد کمپرسور

حال که نرم‌افزار مدل کمپرسور سردخانه مناسب را پیشنهاد داده باید برای اطمینان از صحت کارکرد سیستم، شرایط کاری آن کمپرسور را با شرایط کاری مورد نیاز خود مقایسه کرد. دقت کنید که شرایط کارکرد در محدوده اعلام شده توسط تولیدکننده (موجود در نرم‌افزار و کاتالوگ) قرار گیرد، در غیر این صورت، کمپرسور آسیب خواهد دید.

نرم افزار انتخاب کمپرسور مناسب

با انتخاب سربرگ limits محدوده کاری کمپرسور مشخص می‌شود.نقطه قرمز رنگ شرایط مشخص شده مورد نیاز و قسمت‌های آبی رنگ شرایط قابل استفاده است. همان طور که می‌بینید کمپرسور انتخاب شده در محدود مجاز می‌باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله با روش صحیح انتخاب کمپرسور آشنا شدیم. شرکت‌های تولید کننده کمپرسور، کاتالوگ‌های مخصوص این کار را در دسترس خریداران قرار می‌دهند، تا متناسب نیازشان اقدام به انتخاب مدل مناسب کمپرسور کنند. امروزه اکثر تولیدکنندگان جهت سهولت در انتخاب کمپرسور، نرم‌افزار مخصوص دارند که می‌توان از وب‌سایتشان دانلود کرد. در این مقاله همچنین با روش کار نرم‌افزار انتخاب کمپرسور آشنا شدیم. نرم‌افزار تولیدکنندگان دیگر نیز تا حد زیادی مشابه این نرم‌افزار است. امیدواریم از این مقاله استفاده کرده باشید، جهت مشاوره در خصوص خرید انواع کمپرسورهای برودتی با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *