ابزارهای سردخانه

جنس بدنه تابلو برق

جنس بدنه تابلو برق
5/5 - (1 امتیاز)

تابلو برق یکی از ملزومات مورد استفاده در صنایع مختلف است، که تجهیزات برقی و الکترونیکی و همچنین سیم‌کشی‌ها در داخل آن قرار می‌گیرند. تابلو برق‌ها می‌توانند از جنس‌های مختلفی ساخته شوند، که هز کدام مزایا و معایب و کاربرد خاص خود را دارند. در این مقاله به بررسی و مقایسه جنس‌های مختلف بدنه تابلو برق می‌پردازیم.

تابلو برق

تابلو برق یک محفظه برای قرارگیری ادوات برقی و الکترونیکی از جمله انواع کلید‌ها، قطعات کنترلی، تجهیزات حفاظتی، نمایشگرها و … می‌باشد. تابلو برق‌ها عمدتاً بر حسب ولتاژ کاریشان تقسیم بندی می‌شوند که می‌توان آن‌ها را به ولتاژ پایین یا فشار ضعیف که کمتر از 1000 ولت برق دارند، فشار متوسط که از 1000 تا 36000 ولت برق دارند و تابلو برقهای فشار قوی که بیشتر از 36000 ولت برق دارند.

تابلو برق‌ها علاوه بر آن‌که باید بتوانند از ادوات الکتریکی در مقابل عوامل جوی، شوک و … محافظت کنند، باید دسترسی آسان برای کاربر داشته باشند. لذا یکی از مهمترین موضوعات در طراحی و ساخت تابلو برق، جنس بدنه آن است.

جنس بدنه تابلو برق‌ها می‌تواند از مواد مختلفی ساخته شود، از جمله فلزاتی مثل آهن یا استیل، پلی کربنات ویا مواد کامپوزیت. در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد و توضیح مزایا و معایب آن‌ها خواهیم پرداخت.

تابلو برق فلزی

تابلو برق فلزی

یک از موادی که در ساخت بدنه تابلو برق از آن استفاده می‌شودآهن است. برای آنکه مقاومت آن در برابر خوردگی و عوامل جوی افزایش یابد، ورق‌ها آن را با استفاده از رنگ پودری الکتروستاتیک پوشش می‌دهند. مزیت ساخت بدنه با استفاده از فلز آهن، شکل پذیری راحت آن است، به این ترتیب می‌توان بدنه‌ با طراحی‌ و ابعاد مختلف ساخت.

یکی دیگر از فلزات مورد استفاده در ساخت بدنه تابلو برق، استیل ضد زنگ است، این فلز نیازی به پوشش رنگ ندارد، چرا که خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است.

اما در مقابل این جنس بدنه در مقابل آتش سوزی آسیب‌پذیر است، چرا که در صورت آتش سوزی و بالا رفتن حرارت بدنه تغییر شکل داده و حتی ذوب می‌شود و باعث آسیب رسیدن به تجهیزات داخلی می‌شود.

تابلو برق پلی‌کربنات

یکی دیگر از موادی که برای ساخت بدنه تابلو برق استفاده می‌شود، پلی‌کربنات است. این نوع تابلو برق‌ها از ترکیب رزین‌های ترموپلاستیک و الیاف کربن ساخته می‌شوند. تابلو برق‌های پلی‌کربناتی سبک بوده و در مقابل خوردگی مقاوم‌اند، که برای محیط‌های شرجی و با رطوبت بالا می‌توانند گزینه مناسبی باشند. البته در مقابل این مزیت‌ها، تابلو برق‌های پلی‌کربناتی در مقابل حرارت بسیار آسیب‌پذیراند.

تابلو برق از مواد کامپوزیت

نسل جدیدتر بدنه‌های تابلو برق از مواد کامپوزیتی هستند که از ترکیب الیاف شیشه و رزین پلاستیکی تروست ساخته می‌شوند. این تابلو برق‌ها در برابر حرارت، اشعه‌های UV ، خوردگی، زنگ زدگی بسیار مقاوم بوده و طول عمر بالاتری نسبت به دو جنس دیگر دارند. همچنین این مواد عایق الکتریسته نیز می‌باشد که خطر اتصالی کردن و برق گرفتگی را از بین می‌برد.

تابلو برق از جنس کامپوزیت

جمع بندی

تابلو برق محفظه‌ای که ادوات و تجهیزات الکترونیکی و برق مورد استفاده در انواع سیستم‌ها و صنایع از جمله سیکل‌های برودتی و تهویه مطبوع را در خود جای داده و از آن‌ها در مقابل آسیب‌ دیدگی‌های ناشی از عوامل جوی و انسانی و … محافظت می‌کند. جنس بدنه در طراحی تابلو برق موضوع مهمی است چرا که تاثیر مستقیمی بر میزان حفاظت تابلو برق دارد. در این مقاله بر سه نوع از پرکاربردترین جنس‌های بدنه تابلو برق اشاره کرده و مزایا و معایب آن‌ها را بررسی کردیم. امیدواریم از این مقاله استفاده کرده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *