فن و هیتر

هواساز سقفی چیست؟ | بررسی کاربرد و نحوه کار

هواساز سقفی چیست؟
5/5 - (2 امتیاز)

هواساز یکی از تجهیزات تهویه مطبوع است، که در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری استفاده می‌شود. هواسازها دارای انواع مختلفی می باشند که یکی از پرفروش ترین آن، هواساز سقفی می‌باشد و در این مقاله ما قصد این را داریم که به بررسی هواساز سقفی، نحوه کار و معرفی اجزاء تشکیل دهنده آن بپردازیم.

هواساز سقفی

هواساز سقفی نوعی از هواساز است، که در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری از آن استفاده می‌شود. هواساز سقفی به علت نصب در سقف یا سقف کاذب، در مقایسه با هواساز ایستاده یا عمودی فضای کمتری را اشغال کرده و بر نمای داخلی ساختمان تاثیری ندارد.

اجزاء اصلی هواساز سقفی شامل موارد زیر است:

  • فن
  • فیلترهای هوا
  • کویل
  • رطوبت‌زن

فن وظیفه ایجاد جریان هوا را برعهده دارد. رایج‌ترین نوع فن مورد استفاده در هواساز سقفی، فن سانتریفیوژی است. در ابتدای ورودی این نوع از هواساز ها یک فیلتر وجود دارد که از جنس آلومینیوم می باشد.

کویل نیز وظیفه تنظیم دمای هوا را دارد. آب گرمی که از پکیج ها یا موتورخانه ها تامین می شود؛ وارد کویل شده و با عبور هوا حرارت خود را به آن می‌دهد؛ به این شکل دمای هوا افزایش می‌یابد. برای سرمایش نیز می‌توان از کویل آب سرد یا روش تبخیری استفاده کرد. در هواساز سقفی روش برودت تبخیری رایج‌تر است. در این روش همانند کولر آبی، با اسپری شدن آب بر روی هوا، حرارت هوا توسط آب جذب می‌شود.

این امر نه تنها باعث کاهش دمای ها می شود، بلکه رطوبت را هم افزایش می دهد.

با توجه به موارد گفته شده، هوا با ورود به هواساز، تصفیه شده و گرد و خاک و ریزگردها از آن حذف می‌شوند. سپس با توجه به دمای هوای محیط، توسط کویل یا سیستم تبخیری، دمای هوا تنظیم می‌شود و به این شکل هوای مطبوع وارد فضای مد نظر می‌گردد. البته در صورتی که در فصول سرد سال رطوبت هوا کم باشد، می‌توان علاوه بر کویل حرارتی به منظور افزایش دما، از اسپری آب نیز برای افزایش رطوبت استفاده کرد، هرچند این روش بهینه نخواهد بود.

مزایای هواساز سقفی

مزایای هواساز سقفی

هواساز سقفی به علت آنکه در سقف نصب می‌شوند، فضای کمتری را اشغال می‌کنند. همچنین به علت توکار بودن، در دید راس نبوده و تاثیری بر دکوراسیون ندارند.

همچنین به علت آنکه هواسازهای سقفی برای هر اتاق یا زون جداگانه نصب می‌شوند، به طور مستقل عملکرد و کنترل دما به شکل بهتری انجام می‌شود، علاوه بر آن در مصرف انرژی نیز صرفه جویی خواهد شد.

جمع بندی 

هواساز سقفی به علت مزایایی که دارد، از جمله تصفیه هوا، تنظیم رطوبت، قابلیت کنترل بهتر و … بسیار استفاده می‌شود. امیدورایم از این مقاله بهره برده باشید. جهت اطلاع از موجودی، استعلام و تهیه انواع هواساز همین حالا با مشاورین و کارشناسان فروش گروه صنعتی دی کول در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *