کولر و چیلر

پکیج یونیت

آشنایی با پکیج یونیت
5/5 - (1 امتیاز)

پکیج یونیت یکی از دستگاه‌های تهویه مطبوع است، که توانایی ایجاد بار برودتی و حرارتی، تنظیم رطوبت و تصفیه هوا را دارد. ویژگی اصلی پکیج یونیت ساختار فشرده و کم حجم آن است. به طوری که تمام تجهیزات مورد نیاز در یک یونیت تعبیه شده است. در این مقاله از مجموعه مقالات گروه صنعتی دی، قصد داریم با پکیج یونیت بیشتر آشنا شویم.

در سیستم‌های تهویه مطبوع، هدف ایجاد جریان هوا با دما، رطوبت و کیفیت مطلوب است. برای این منظور از تجهیزات مختلفی استفاده می‌شود. یکی از این تجهیزات پکیج یونیت است. این دستگاه را می‌توان ترکیب هواساز و چیلر دانست، که در یک واحد تجمیع شده‌اند. پکیج یونیت پشت بامی یا روف تاپ پکیج (roof top package) را می‌توان به راحتی بر روی پشت بام نصب کرده و توسط کانال به اتاق و فضاهای مد نظر متصل کرد. مزیت اصلی این دستگاه در مقایسه با هواساز و چیلر، حجم کوچک‌تر و ساختار یکپارچه آن است.

پکیج یونیت، هم قابلیت ایجاد بار سرمایشی در فصول گرم و هم بار گرمایشی در فصول سرد را دارد. در ادامه مقاله آشنایی با پکیج یونیت، روش کار این دستگاه را بررسی خواهیم کرد.

سرمایش در پکیج یونیت

دستگاه پکیج یونیت با استفاده از سیستم تبرید تراکمی قابلیت ایجاد بار برودتی را دارد. اجزاء سیستم تراکمی یعنی کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور همگی در یک یونیت یکپارچه تعبیه شده است. یک فن نیز جریان هوا را ایجاد می‌کند. به این ترتیب با عبور جریان هوا از اواپراتور دستگاه، دمای آن کاهش یافته و به سمت فضای مورد نظر هدایت می‌شود.

روش سرمایشی پکیج یونیت در مقایسه با روش سرمایشی هواساز مزیت‌هایی را به همراه دارد. در هواساز، اواپراتور چیلر ابتدا آب مورد نیاز هواساز را سرد می‌کند. سپس آب به سمت کویل هواساز منتقل می‌شود. اما در پکیج یونیت هوا مستقیماً توسط مبرد داخل اواپراتور سرد می‌شود. با این کار اتلاف انرژی به طور چشم‌گیری کاهش می‌یابد. همچنین لوله‌کشی‌ها و پمپ نیز حذف می‌گردد. جهت آشنایی بیشتر با هواساز، می‌تواند این مقاله را مطالعه کنید.

گرمایش در پکیج یونیت

همان طور که اشاره شد، پکیج یونیت قابلیت گرمایش در فصول سرد را نیز دارد. عملکرد گرمایشی این دستگاه می‌تواند به سه شکل انجام شود.

در نوع اول، یک کویل حرارتی در داخل دستگاه تعبیه می‌شود، که جریان آب گرم در آن وجود دارد. با عبور هوا از کویل حرارتی توسط فن، دمای آن افزایش می‌یابد. آب گرم در این نوع پکیج یونیت توسط بویلر موتورخانه تامین می‌گردد.

در برخی دیگر از مدل‌های پکیج یونیت، از المنت‌های الکتریکی به منظور ایجاد حرارت استفاده می‌شود. به علت قیمت بالای برق مدل‌های دارای هیتر یا گرم‌کن برقی، کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرند.

نوع سوم از پکیج‌ یونیت به طور کاملاً مستقل عمل می‌کنند. در این مدل مشعل و مبدل حرارتی در داخل دستگاه وجود دارد. به این ترتیب دستگاه به طور مستقل حرارت مورد نیاز خود را تامین می‌کند. در این نوع از پکیج یونیت دیگر نیازی به لوله‌کشی از موتور خانه وجود ندارد.

ویژگی های پکیج یونیت

ویژگی‌ها و کاربرد پکیج یونیت

همان طور که دیدیم، دستگاه‌های پکیج یونیت به طور فشرده و یکپارچه قابلیت ایجاد بار حرارتی و برودتی را دارند. لازم به ذکر است که این دستگاه‌ها معمولاً دارای فیلترهای هوا نیز می‌باشند. با استفاده از این فیلترها گرد و خاک و ریزگردهای موجود در هوا تصفیه می‌گردند.

از دستگاه‌های پکیج یونیت می‌توان در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، هتل‌ها، فضا‌های صنعتی، سالن‌های ورزشی و… استفاده کرد.

از مزایای پکیج یونیت می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • قابلیت طراحی متناسب با کاربرد
  • بازدهی انرژی مناسب
  • ابعاد کوچک و فشرده
  • ظرفیت سرمایشی مناسب
  • قابلیت تجهیز به رطوبت‌زن

جمع بندی

در این مقاله به بررسی یکی از دستگاه تهویه مطبوع به نام پکیج یونیت یا یونیت پشت بامی پرداختیم. این دستگاه یک سیستم تهویه مطبوع یکپارچه و مستقل است که به راحتی بر پشت بام نصب شده و بدون نیاز به دیگر دستگاه قابلیت ایجاد بار برودتی و حرارتی را دارد. پکیج یونیت‌ با توجه به ساختاری که دارد در مواردی که دسترسی به تاسیسات مرکزی وجود نداشته باشد، گزینه مناسبی خواهد. شما می‌توانید جهت تهیه انواع پکیج یونیت به این قسمت مراجعه کرده ویا جهت مشاوره با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *