کولر و چیلر

چیلر چیست؟ هرچیزی که باید درباره چیلر بدانید.

تصویر چیلر یا سرد کن
لطفا امتیاز دهید

وقتی به این مقاله سر زده اید شاید به تازگی نام چیلر را شنیده اید و درباره آن کنجکاوید یا به دلیل شغل و حرفه‌ایی که دارید، لازم است که اطلاعات بیشتری درباره چیلر به دست بیاورید. هدف از نگارش این مقاله آشنایی با چیلر، انواع، مزایا، کاربردها و راهنمایی پیش از خرید است. پس برای آشنایی بیشتر تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

چیلر چیست؟

یکی از مهم ترین تجهیزات سرمایشی، چیلر  (chiller)  است. چیلر یا سرد کن  وظیفه دارد گرما را از مبرد (مایع) بگیرد و جزو تجهیزاتی است که هم در ساختمان‌ها و هم کارخانه‌های صنعتی استفاده می‌شود. به زبان ساده تر چیلر گرما را توسط کندانسور خارج می‌کند و به سبب این فرایند، محیط موردنظر به دلخواه شما خنک خواهد شد. این بخش مهم  برای ایجاد تهویه مطبوع در ساختمان و همچنین فرایندهای صنعتی کاربرد دارد.  چیلرها براساس کندانسور شامل دو نوع تراکمی و جذبی هستند و بسته به شرایط آب و هوایی و اینکه انرژی مصرفی و آب تامین شده چه هزینه ایی خواهد داشت، انتخاب می‌شوند. در ادامه انواع چیلر را شرح خواهیم داد.

چیلر تراکمی

این دسته از چیلرها از انرژی الکتریکی استفاده می‌کنند و خود نیز براساس کندانسور به دو دسته تقسیم می‌شوند.

چیلر  تراکمی هوا خنک

این نوع از چیلر تراکمی، با استفاده از موتورهایی که معمولا به فن‌های بیرونی متصل هستند، هوای گرمی که از داخل خطوط مبرد جمع‌ شده را خارج می‌کند. تا هر زمانی که جریان هوا بیشتر از حد معمول باشد، این فرایند ادامه خواهد داشتی، این نوع چیلرها می توانند به طور موثر مایعات را خنک کنند و در عین حال کمترین فضا را اشغال کنند. چیلر هوا خنک در صورتی که مناسب با سایر تجهیزات باشد باعث صرفه جویی در انرژی هم خواهد شد.

 چیلر تراکمی آب خنک

همانطور که از نام این چیلر پیداست با تولید آب خنک یا آب سرد برای فن کوئل‌ها، راکتورهای صنایع مختلف، هواسازها و غیره سرمایش موردنیاز را تولید می‌کند. همچنین چیلر آّب خنک در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که تولید برودت و سرمایش زیر صفر باشد. نکته ی دیگری که لازم است به آن توجه کنید شرایط آب و هوایی است. برای شهرهایی با رطوبت بالا استفاده از این چیلر پیشنهاد نمی‌شود. از مزایای چیلر آب خنک می‌توان به ابعاد کوچک، صدا و لرزش کم، راندمان بالا و مصرف برق پایین اشاره کرد.

چیلر جذبی

نوع دیگری از چیلر به نام چیلر جذبی یا  (Absorption)وجود دارد که امروزه به نسبت چیلرهای تراکمی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند چرا که راندمان پایین تری دارند اما همچنان در تولیدی های بزرگ استفاده می شوند زیرا  در مقایسه باچیلر تراکمی، با اختلاف زیاد برق کمتری مصرف می‌کنند. همچنین این دسته از چیلر در کشورهایی مانند کشور ما که هزینه  نفت و گاز در آن‌ها ارزان تر است، مورد توجه قرار می‌گیرند.  چیلرهای جذبی با کمک انرژی حرارتی باعث می‌شوند که در محیط موردنظر سرما تولید شود.

مزایای استفاده از چیلر

گرما باعث ناکارآمدی فرایندهای صنعتی، ماشینی و موتوری می‌شود و اگر این گرما حذف نشود، کارکرد تجهیزات به مرور کاهش پیدا می‌کند. انتخاب چیلر برای بهینه سازی و حذف گرما انتخاب هوشمندانه‌ایی است. یک چیلر باعث گردش سیستم خنک کننده می‌شود. همچنین سبب می‌شود که دما و فشار ثابتی را برای فرایندها فراهم شود. به عبارتی بزرگترین مزیت استفاده از چیلر، توانایی آن در کاهش مصرف انرژی است. یعنی در واقع چیلر هزینه مصرف آب را کاهش داده و می‌تواند در مدیریت انرژی و درآمد کمک شایانی کند.

انتخاب چیلر مناسب

در انتخاب تجهیزاتی مانند چیلر، باورهای اشتباه زیادی بین مشتریان وجود دارد به همین دلیل پیش از خرید چیلر لازم است که متخصصین مشورت کنید. در این باره متخصصین دی کول همواره در کنار شما هستند و سوالات شمارا پاسخ می‌دهند. به طورکلی برای انتخاب چیلر موارد اساسی وجود دارد که پیش از هر تصمیمی لازم است به آن‌ها توجه کنید.

نوع کمپرسور

بیشتر چیلرهای خانگی و چیلرهای بزرگ تجاری و صنعتی از  چیلر تراکمی استفاده می‌کنند. در هر سیکل تبرید، کمپرسور  وظیفه دارد گاز مبرد را در سیستم متراکم کند، همچنین فشار و دما را افزایش دهد تا تبدیل دوباره به مایع اتفاق بی‌افتد. در چیلرهای نسل جدید 3 نوع کمپرسور تراکمی استفاده می‌شود  که شامل کمپرسورهای اسکرال، کمپرسور اسکرو، کمپرسور سانتریفیوژی هستند. هر کدام یک از این کمپرسورها مزایا و معایبی دارند که می‌توانید برای انتخاب کمپرسور مناسب با متخصصین دی کول تماس بگیرید.

ارتفاع از سطح دریا

وقتی نوبت به خرید چیلر میرسد، ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی مهم می‌شوند. فارغ از اینکه ظرفیت اسمی چقدر است لازم است که به ظرفیت واقعی توجه کنید و ملاک اصلی را ظرفیت واقعی قرار دهید. دو تابع ظرفیت اسمی و واقعی در زمان اندازه گیری فشار محیط (ارتفاع از سطح دریا) و دما بررسی می‌شوند.

تاثیر رسوب بر عملکرد چیلر

یکی دیگر از مواردی که روی عملکرد چیلر تاثیر می‌گذارد، تاثیر رسوب است. گاهی احتمال دارد که رسوب آب زیاد شود و در عملکرد چیلر خللی ایجاد کند. نمی توان از چیلر انتظار عملکرد خوبی داشت وقتی میزان رسوب در کندانسور و اوپراتور از میزان استاندارد تعیین شده بیشتر باشد.

ضریب عملکرد

در این پارامتر برق مصرفی و گرمای خارج شده مهم می‌شود. راحت ترین راه محاسبه ضریب عملکرد، توجه به اوپراتور و کندانسور است. دمای کندانسور و اواپراتور را از هم کم کنید و سپس دمای اوپراتور را به عددی که  به دست آورده اید، تقسیم کنید. زمانی که قصد دارید یکی از انواع چیلرهای تراکمی را تهیه کنید حتما به دمای کندانسور و اوپراتور توجه کنید. در صورتی که دمای این دو قطعه به هم نزدیک باشد می‌توانید ضریب عملکرد بیشتری از چیلر انتظار داشته باشید.

بهترین برند چیلر خانگی و صنعتی

همانطور که پیش تر گفتیم انتخاب چیلر به موارد گوناگونی بستگی دارد. برای یافتن و انتخاب بهترین برند چیلر مهم است که متخصصین در این زمینه کمک بگیرید چرا که باورهای اشتباهی در این زمینه وجود دارد. شما می‌توانید با مشاورین و متخصصین دی کول 77683001 تماس بگیرید یا در بخش تماس با ما شماره خود را وارد کنید. تضمین می‌کنیم که در کمترین زمان ممکن، راهنمایی های لازم در خصوص خرید چیلر و انتخاب بهترین برند چیلر دریافت می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *