سردخانه خون و پلاسمای خون

مقدمه
یکی از امکانات مهم و حیاتی در سیستم انتقال خون و همچنین آزمایشگاه‌ها، سردخانه خون و سردخانه پلاسمای خون است. این سردخانه‌ها به منظور حفظ خون و پلاسمای خون در مناسب‌ترین شرایط برای استفاده در بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، محیط‌های بالینی و تحقیقی و ... طراحی و ساخته می‌شوند. پلاسمای خون بخش مایعی است که از خون جدا شده و حاوی پروتئین، املاح و یون‌های معدنی، ویتامین‌ها و ... است. این پلاسما در سردخانه خون نگهداری می‌شود تا در صورت نیاز برای بیماران نیازمند به عملیات پزشکی فورا در دسترس باشد. با توجه به اهمیت سردخانه خون و پلاسمای خون در انجام عملیات پزشکی و نجات جان بیماران، تضمین کیفیت و امنیت این محصولات در مدت زمان ذخیره‌سازی بسیار با اهمیت است.
سردخانه خون و پلاسما
لطفا امتیاز دهید

شرایط بهینه و مناسب سردخانه خون

پلاسما برای بیماران حکم طلا دارد و در بسیاری از کشورها از پلاسما در صنعت داروسازی استفاده می‌شود. بنابراین بسیار مهم است که در بهترین و مناسب‌ترین شرایط از خون و پلاسمای خون نگهداری شود. چنانچه دستورالعمل‌های لازم رعایت گردد می‌توان برای مدت زمان طولانی از خون و اجزای آن برای استفاده در شرایط خاص پزشکی و … استفاده کرد.

جهت ثبت درخواست ساخت و تجهیز سردخانه خون و پلاسما کلیک کنید تا کارشناسان دی کول با شما تماس بگیرند .

همچنین می‌توانید جهت مشاوره رایگان با شماره 02177683001 تماس بگیرید.

دمای سردخانه خون

کیسه‌های خون و فرآورده‌های گلبول قرمز را برای جلوگیری از فساد و تخریب خون بایستی در بازه دمایی 2 تا 6 درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد. اما در نگهداری طولانی مدت برای حفظ یکپارچگی اجزای شیمیایی خون و جلوگیری از هدر رفت نمونه‌ها نیاز است که آن را در دمای بسیار پایین‌تر تا دمای منفی 27 درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد.

تهویه و گردش هوا سردخانه خون

استفاده از سیستم تهویه هوای مناسب در سردخانه خون ضروری است تا هوای پاک و تازه به طور مرتب وارد سردخانه شده و مانع از تجمع گازهای مضر گردد.

رطوبت سردخانه خون

رطوبت نقش پررنگی در نگهداری خون دارد. به همین جهت لازم است که رطوبت هوا در محدوده 70 تا 80 درصد حفظ شود. همچنین بایستی از ورود مستقیم نور خورشید به سردخانه خون و سردخانه پلاسما خون جلوگیری کرد زیرا نور خورشید باعث تغییرات شیمیایی در خون و پلاسمای آن خواهد شد.

شرایط نگهداری خون در سردخانه

ابعاد مناسب سردخانه برای نگهداری خون

ابعاد سردخانه خون به مقدار خونی که قرار است در آن نگهداری شود بستگی دارد. برای مثال یک سردخانه برای نگهداری 200 تا 300 واحد خون (200 – 300 لیتر) نیاز به ابعاد تقریبی 3*3*3 متر دارد. به طور کلی برای تعیین ابعاد مناسب سردخانه خون، ابتدا باید مقدار خون مورد نیاز بر اساس نیازهای محلی و تعداد بیماران منطقه را در نظر گرفت و سپس با توجه به فضای موجود و امکانات فنی، ابعاد مناسب را محاسبه کرد.

مدت زمان نگهداری خون در سردخانه

مهم است که خون و اجزای آن بلافاصله در دمای مناسب ذخیره و نگهداری شوند. هرچقدر دمای سردخانه خون پایین‌تر باشد خون و پلاسمای خون در مدت زمان بیشتری سالم می‌مانند. بسته به شرایط و استانداردهای محلی مدت زمان نگهداری خون ممکن است متفاوت باشد، برای اطمینان از مدت زمان دقیق نگهداری خون در سردخانه با مراکز خون‌دهی یا پزشکان متخصص مشورت کنید.

طراحی و ساخت سردخانه خون

هنگام طراحی و ساخت سردخانه خون ابتدا نیازهای محلی، تعداد بیماران، فضای ساخت و ابعاد سردخانه در نظر گرفته می‌شود. سپس با توجه به این موارد تجهیزات مناسب برای تهویه و گردش هوا، دما و رطوبت، امنیت و کنترل و … خریداری می‌گردد. خون و پلاسمای خون از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین علت هنگام طراحی و ساخت سردخانه خون و سردخانه پلاسما خون باید از مشاوره متخصصین بهره گرفت.

هزینه ساخت سردخانه خون

خون مورد نیاز منطقه مشخص کننده ابعاد سردخانه است و مدت زمان نگهداری خون و پلاسمای خون تعیین کننده تجهیزات به کار گرفته شده در سردخانه می‌باشد. هزینه ساخت سردخانه خون به توان مصرفی کمپرسور، نوع و برند تجهیزات بستگی دارد. برای ساخت و تجهیز سردخانه خون و سردخانه پلاسمای خون از مشاوره کارشناسان دی کول بهره بگیرید.

فرم درخواست ساخت سردخانه خون و پلاسمای خون

دسته‌بندی‌های مقالات
نوشته‌های اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-footer3-150x150
دفتر مرکزی

دی کول

02177683001

فریبا علیزاده-01
کارشناس فروش

فریبا علیزاده

09032064646