فهرست مطالب
انواع سردخانه انبه
به دلیل حساسیت انواع میوهها و از جمله انبه نسبت به سرمازدگی، ضروری است این میوه در شرایط دمایی مناسبی نگهداری شود. برای این منظور میتوان از سردخانههای مختلفی استفاده کرد که هر کدام کارایی و شرایط خاص خود را دارند. در ادامه به انواع سردخانه انبه اشاره میکنیم.
جهت ثبت درخواست ساخت و تجهیز سردخانه انبه کلیک کنید تا کارشناسان دی کول با شما تماس بگیرند . همچنین میتوانید جهت مشاوره رایگان با شماره 02177683001 تماس بگیرید. |
سردخانه بالای صفر انبه
سردخانه بالای صفر یک فضای نگهداری برای مواد غذایی حساس به دما از جمله میوه است که شرایط دمایی آن بالای صفر درجه سانتیگراد باشد. از این سردخانه معمولا برای نگهداری کوتاهمدت محصولات استفاده میشود. برای نگهداری انبه در سردخانهٔ بالای صفر، باید دمای محیط سردخانه چیزی در حدود ۸ تا ۱۳ درجهٔ سانتیگراد باشد تا انبهها بدون آسیب، برای مدت زمان مورد نظر سالم بمانند.
سردخانه انبه کنترل شده (CA)
یکی دیگر از سردخانههای نگهداری میوه انبه، سردخانههای با اتمسفر کنترل شده هستند. این سردخانهها معمولا شامل کنترل دقیق دما، رطوبت، اکسیژن و دیگر عوامل محیطی هستند تا شرایط مناسبی برای نگهداری بهینه انبه فراهم شود. این سردخانهها با کنترل میزان اکسیژن و دیاکسید کربن، به ماندگاری بیشتر انبه در سردخانه کمک کرده و از فساد آن جلوگیری میکنند.
سردخانه (ULO) انبه
یکی دیگر از انواع سردخانههای نگهداری انبه، سردخانههای Ultra Low Oxygen است که با استفاده از تکنیک کاهش اکسیژن، سرعت فرآیند تنفسی انبهها را کاهش داده و از این طریق موجب ماندگاری بیشتر آن میشوند.
شرایط مناسب نگهداری انبه در سردخانه
انبه، بسته به اینکه نارس باشد یا رسیده، میتواند برای بازههای زمانی مختلفی در سردخانه نگهداری شود. ولی برای اینکه این میوه بتواند در فرآیند نگهداری، سلامت خود را حفظ کرده و فساد پیدا نکند، باید محیط سردخانه دارای شرایط لازم و مورد نیاز برای نگهداری این میوه باشد. دما، میزان رطوبت، تهویه و گردش هوا، از مهمترین شرایط مورد نیاز برای نگهداری انبه در سردخانه است.
دمای مناسب سردخانه انبه
میزان دمای مناسب برای نگهداری انبه در سردخانه، بسته به رقم انبه و میزان رسیدگی آن میتواند متفاوت باشد. ولی به طور کلی میتوان گفت که بهترین دما برای نگهداری انبه در سردخانه بین ۷ تا ۱۳ درجهٔ سانتیگراد است.
ابعاد سردخانه انبه
تعیین ابعاد دقیق برای سردخانه انبه امری نسبی است و عوامل زیر در تعیین این ابعاد مؤثرند:
- ظرفیت نگهداری: اولین و مهمترین عامل اثرگذار در تعیین ابعاد سردخانه، تصمیمگیری برای تعداد محصولات مورد نظر برای نگهداری در سردخانه است. به میزانی که ظرفیت مورد نظر بیشتر باشد، ابعاد سردخانه نیز باید بزرگتر در نظر گرفته شود.
- فضای موجود: برای احداث سردخانه و تعیین ابعاد آن باید فضای موجود را در نظر داشت؛ به این معنا که ابعاد سردخانه باید به گونهای باشد که در فضای موجود قابل جاگذاری باشد.
- تراکم نگهداری: رعایت تراکم مناسب نگهداری انبهها، برای تهویه صحیح و جلوگیری از بروز فساد در آنها ضروری است. بنابراین ابعاد سردخانه باید به گونهای باشد که تراکم مناسب برای انبه ها فراهم شود.
تهویه و گردش هوای سردخانه انبه
تهویه و گردش هوا یکی از مهمترین شرایط نگهداری انبه در سردخانه است؛ زیرا تجمع دما و رطوبت در بعضی از نقاط سردخانه و عدم انتقال یکنواخت آنها میتواند به سلامت انبهها آسیب برساند. بنابراین استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع برای گردش هوا در سردخانه از نکات حائز اهمیت است.
رطوبت سردخانه انبه
یکی دیگر از شرایط مورد نیاز برای نگهداری انبه در سردخانه، رطوبت کافی است. زیرا نبود رطوبت کافی میتواند باعث خشکی پوست و از دست رفتن آب انبه و در نتیجه خرابی آن شود. رطوبت نیز مانند دما، بسته به رقم انبه میتواند متفاوت باشد ولی به طور کلی رطوبت مورد نیاز برای نگهداری این میوه در سردخانه باید حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد باشد.
طراحی و ساخت سردخانه انبه
برای طراحی و ساخت سردخانه انبه، ابتدا ضروری است که اهداف اولیه مشخص شود. سپس با در نظر گرفتن فضا و تهیه تجهیزات و امکانات اقدام به ساخت این سردخانه کرد. برای طراحی و ساخت سردخانه انبه تعیین ابعاد، مواد و مصالح ساختمانی، سیستمهای سرمایشی و تهویه، عایقبندی حرارتی، قفسههای مخصوص نگهداری انبه و … حائز اهمیت است.
هزینه ساخت سردخانه انبه
محاسبه هزینه ساخت سردخانه انبه به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی چون محیط احداث سردخانه، مقدار و نوع مصالح ساختمانی مصرفشده در ساختمان سردخانه، نوع و برند تجهیزات سرمایشی و تهویه و…، هزینه نصب تجهیزات سردخانهای، هزینهها و دستمزدهای مربوط به ساختوساز و… در تعیین هزینه نهایی ساخت سردخانه انبه مؤثرند. بنابراین باید برای محاسبه هزینه ساخت سردخانه انبه به عوامل ذکر شده توجه داشت.