سردخانه موز + طراحی و ساخت

مقدمه
سردخانه موز بهترین راه برای سالم نگه‌داشتن موز و جلوگیری از سیاه‌شدن آن و نگهداری موز است؛ زیرا موز یک میوه‌ای است که به‌سرعت در دمای محیط می‌رسد و بعد از رسیدن تغیر رنگ می‌دهد. سردخانه یک مکانی است که به‌منظور نگهداری در دما و رطوبت کنترل شده ساخته شده است و به کشاورزان و خرده‌فروشان اجازه می‌دهد تا موزها را برای مدت‌زمان طولانی‌تر سالم نگه دارند. این سردخانه‌ها معمولاً از مواد عایق ساخته می‌شوند تا از اتلاف گرما و سرما جلوگیری کنند؛ همچنین دارای سیستم‌های تهویه‌مطبوع هستند که دما و رطوبت را در سطح مطلوبی نگه می‌دارند.
آشنایی با نگهداری موز در سردخانه مخصوص
5/5 - (1 امتیاز)

 

جهت ثبت درخواست ساخت و تجهیز سردخانه موز کلیک کنید تا کارشناسان دی کول با شما تماس بگیرند .

همچنین می‌توانید جهت مشاوره رایگان با شماره 02177683001 تماس بگیرید.

مزایای استفاده از سردخانه موز

اگر موزها در سردخانه به‌صورت اصولی بسته‌بندی و نگهداری نشوند، خراب شده و نمی‌توان آنها را با قیمت مناسب در بازار فروخت و واردکنندگان متحمل ضرر خواهند شد؛ نگهداری اصولی در سردخانه تنها راه‌حل پیشروی آنها است. نگهداری در شرایط استاندارد به تولیدکنندگان و واردکنندگان کمک می‌کند که  بهره‌وری خود را افزایش دهند، هزینه‌های حمل و انبارداری را کاهش دهند.

از سوی دیگر اگر موزها در سردخانه نگهداری شوند، کیفیت و طول عمر آنها حفظ خواهد شد تا هنگام رسیدن به بازار تازه و باکیفیت باشند، ضایعات و دور ریز آنها کاهش می‌‌‌‌یابد و از نظر کنترل بازار، در زمان مناسب به دست مصرف‌کننده خواهند رسید.

مزایای استفاده از سردخانه موز

نکات مهم در طراحی سردخانه موز

احداث سردخانه موز یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است که باید بادقت و برنامه‌ریزی انجام شود. در زیر دی کول به برخی از نکات مهم که باید قبل از ساخت سردخانه به آن‌ها توجه شود، اشاره کرده است.

  1. تعیین نیاز و ظرفیت سردخانه: باید مشخص شود که قرار است چه مقدار و چه مدت در سردخانه نگهداری شوند.
  2. انتخاب مکان مناسب: باید مکانی انتخاب کنید که دسترسی مناسبی به جاده‌ها و بازار داشته باشد.
  3. برآورد هزینه و تجهیزات: یک لیست از تجهیزات مورد نیاز و هزینه‌‌هایش تهیه کنید.

تفاوت سردخانه نگهداری موز با سایر سردخانه‌ها

در مجموع، سردخانه موز یک نوع سردخانه خاص است که برای نگهداری موز در دمای مناسب طراحی شده است و نمی‌توان موز را با سایر میوه‌ها در یک سردخانه نگه داشت. این نوع سردخانه‌ها با سایر سردخانه‌ها چند تفاوت اساسی دارد که در زیر به آنها اشاره شده است:

  1. دما
  2. رطوبت
  3. سیستم تهویه
  4. سیستم کنترل دما و رطوبت
  5. سیستم کنترل اتمسفر
  6. سیستم بازرسی
  7. سیستم پیش سرمایش
  8. سیستم رنگ آوری

اقدامات لازم برای نگهداری موز در سردخانه

 در سال‌های اخیر، به دلیل تغییر سبک زندگی، مصرف میوه و سبزیجات افزایش ‌یافته است. موز یکی از میوه‌های پرانرژی و خوشمزه‌ای است که موردتوجه بسیاری از افراد قرار گرفته؛ اما برای نگهداری موز به مدت‌زمان طولانی‌تر، باید شرایط خاصی فراهم شود تا کیفیت آن حفظ شود؛ در زیر دی کول به مهم‌ترین آنها پرداخته است.

دمای مناسب جهت نگه‌داری موز در سردخانه

دمای مناسب برای نگهداری موز 12 تا 13 درجه سانتیگراد است که این دما کمی بالاتر از دمای مناسب برای نگهداری سایر میوه‌ها و سبزیجات است. اگر دمای سردخانه کمتر از این مقدار باشد، موز‌ها یخ می‌زنند و بافت خود را از دست می‌دهند؛ اگر دمای آن بیشتر باشد، سریع‌تر می‌رسند و کیفیت خود را از دست می‌دهند.

نحوه چیدن موز در سردخانه

چیدن موز در سردخانه می‌تواند مانند مراقبت از یک نوزاد حساس و دشوار باشد. کوچک‌ترین اشتباه و غفلت شما منجر به ازبین‌رفتن آن خواهد شد.

  • موز‌ها زمانی باید چیده شوند که حدود 75 درصد رسیده باشند.  اگر موز‌ها کاملاً رسیده باشند، در سردخانه سریع‌تر خراب می‌شوند.
  •  هنگام چیدن  باید بسیار  مراقب بود؛ چون اگر ساقه آن آسیب ببیند، زودتر خراب می‌شوند.
  • در جعبه‌های چوبی یا پلاستیکی سوراخ‌دار قرار دهید؛  این امر به جریان هوا کمک می‌کند و از تشکیل کپک و قارچ جلوگیری می‌کند.
  •  در طبقات بالایی سردخانه قرار دهید تا از آسیب‌دیدن جلوگیری شود.
  • موز‌هایی را که کاملاً رسیده هستند، از سایرین جدا کنید.
  • آنها را باید به‌صورت افقی در سردخانه قرار دهید. این امر به جلوگیری از تغییر رنگ موز‌ها کمک می‌کند.
  • در تماس مستقیم با یکدیگر قرار ندهید تا از آسیب‌دیدن موزها جلوگیری شود.

البته شایان‌ذکر است که موز‌ها را در سردخانه می‌توان به مدت 6 تا 8 هفته نگهداری کرد. با این حال، هر چه رسیده‌تر باشند، مدت‌زمان نگهداری آن‌ها در سردخانه کوتاه‌تر می‌شود.

نحوه چیدن موز در سردخانه

کنترل رطوبت و نور در سردخانه موز

رطوبت مناسب برای نگهداری موز 85 تا 90 درصد است. این رطوبت نیز کمی بالاتر از رطوبت مناسب برای نگهداری سایر میوه‌ها و سبزیجات است. اگر رطوبت سردخانه میوه کمتر از این مقدار باشد، موز‌ها خشک می‌شوند و بافت خود را از دست می‌دهند. اگر رطوبت آن بیشتر باشد، احتمال رشد کپک و قارچ افزایش می‌یابد.

کنترل تهویه و گردش هوا در سردخانه موز

سیستم تهویه باید به‌گونه‌ای طراحی شود که دما و رطوبت سردخانه را به طور یکنواخت در تمام نقاط حفظ کند. همچنین، باید از ایجاد جریان هوای مستقیم بر روی موز‌ها جلوگیری شود، زیرا این امر باعث آسیب‌دیدن آن‌ها می‌شود.

نور یکی از عوامل مهم در سردخانه است. نور خورشید باعث تغییر رنگ موز‌ها می‌شود و همچنین باعث تولید اتیلن می‌شود که روند رسیدن را تسریع می‌کند؛ پس این سردخانه‌ها باید در برابر نور خورشید عایق‌بندی شوند و در صورت لزوم، می‌توان از نور مصنوعی استفاده کرد تا از تغییر رنگ میوه‌ها جلوگیری کرد.

قیمت ساخت سردخانه موز

محاسبه هزینه ساخت سردخانه، برای موز به عوامل مختلفی مثل ابعاد سردخانه، نوع عایق‌بندی سردخانه، نوع تجهیزات سردخانه و موقعیت جغرافیایی بستگی دارد. البته فراموش نکنید که تجهیزات این نوع سردخانه‌ها باید کیفیت، کارایی بالا و مطابق با نیاز شما باشند. دی کول در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند، کافی است برای مشاوره و استعلام هزینه تجهیزات از طریق سایت دی کول و ارتباط تلفنی با مشاوران ارتباط بگیرید.

شما تجربه راه‌اندازی سردخانه و خرید تجهیزات از سایت دی کول را داشته‌اید؟ نظرات خود را به‌منظور بهبود کیفیت خدمات با ما در میان بگذارید.

فرم درخواست ساخت سردخانه موز

دسته‌بندی‌های مقالات
نوشته‌های اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-footer3-150x150
دفتر مرکزی

دی کول

02177683001

فریبا علیزاده-01
کارشناس فروش

فریبا علیزاده

09032064646