5/5 - (1 امتیاز)
شرایط مناسب و بهینه سردخانه کاهو و کلم
برای حفظ کیفیت و ماندگاری بیشتر مواد غذایی لازم است که هر محصولی را در شرایط مناسب و بر اساس ویژگیهای آن نگهداری کرد. کاهو و کلم نیز از این قاعده مستثنی نیستند و میتوان با رعایت یک سری نکات که در ادامه توضیح خواهیم داد به حفظ کیفیت و ماندگاری آنها کمک کرد.
فهرست مطالب
دمای سردخانه کاهو و کلم
دمای سردخانه اولین و مهمترین مورد برای نگهداری کاهو و کلم است. میزان مناسب برودت سردخانه برای نگهداری کاهو بین 0 الی 2 درجه سانتیگراد است و کلم را نیز باید در دمایی بین 1 الی 2 درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کرد. کاهو و کلم سبزیجات رطوبتدوستی هستند، بنابراین مقدار رطوبت مناسب برای این محصولات بین 90 تا 95 درصد خواهد بود.
تهویه و گردش هوای سردخانه کاهو و کلم
دما و رطوبت در تمام نواحی سردخانه باید به طور یکسان باشد. اگر تهویه و گردش هوا در سردخانه به درستی صورت نگیرد موجب کاهش کیفیت محصولات شده و امکان فساد آنها افزایش پیدا میکند. برای جابجایی و تهویه هوای محیط سردخانه از فن استفاده میشود. فنهای محوری در قسمتهای مختلف نصب میگردند تا از طریق جریان هوای تازه با دما و رطوبت مناسب، از افزایش هوای گرم جلوگیری کنند.
تهویه مناسب هوای سردخانه نه تنها موجب حفظ تازگی و کیفیت محصولات میگردد بلکه کارکرد تجهیزات مکانیکی را کاهش داده و در افزایش طول عمر آنها موثر خواهد بود.
ابعاد سردخانه کاهو و کلم
انبار کردن سبزیجات بیش از ظرفیت سردخانه باعث افزایش دمای داخلی سردخانه و افزایش سرعت فساد محصولات خواهد شد. زیرا هوا به درستی بین محصولات گردش نمیکند. هنگام ساخت سردخانه مقدار و نوع سبزیجات مورد نظر را مشخص کنید و هرگز بیش از ظرفیت سردخانه اقدام به انبار محصولات نکنید.
انواع سردخانه برای نگهداری کاهو و کلم
کاهو و کلم از زمان برداشت تا زمان رسیدن به سردخانه اصلی باید توسط کامیونهای یخچالدار حمل شوند. در این صورت در اثر گرمای محیط پلاسیده و دچار افت کیفیت نمیشوند.
بهترین نوع سردخانه برای نگهداری کاهو و کلم، سردخانه بالای صفر و نوع کانکسی خواهد بود. زیرا هزینه ساخت آن نسبت به دیگر سردخانهها مقرون به صرفهتر است. سردخانه کانکسی در دو نوع بالای صفر و زیر صفر قابل اجرا است. همینطور در دو مدل ثابت و متحرک ساخته میشود. مدل متحرک قابلیت جابجایی دارد که برای کشاورزان، رستورانها و هتلها بسیار مناسب است.
مزایای نگهداری کاهو و کلم در سردخانه مخصوص
عموم سبزیجات بخصوص کاهو و کلم فسادپذیر هستند و نمیتوانند به مدت طولانی نگهداری شوند. نگهداری آنها در سردخانه مخصوص این فرصت را به عرضه کنندگان میدهد تا عرضه و تقاضا را در بازار مدیریت کرده و ثبات آن را حفظ کنند. همچنین در صورتی که قصد صادرات کاهو و کلم به دیگر کشورها را داشته باشند، میتوانند به وسیله سردخانه مخصوص، طول مدت نگهداری را افزایش داده و همینطور تازگی، طعم، بافت و کیفیت آن را حفظ کنند.
طراحی و ساخت سردخانه کاهو و کلم
با توجه به اهمیت سبزیجاتی نظیر کاهو و کلم، مصرف بالا و محبوبیت آنها در بین مردم، جهت حفظ و نگهداری این محصولات در شرایط مطلوب سردخانههای مخصوصی توسط شرکتهای مختلف طراحی و ساخته میشوند.
از جمله سردخانه بالای صفر، سردخانه زیر صفر، سردخانه سبزیجات، کانکسی و …
هزینه ساخت سردخانه کاهو و کلم
با توجه به ظرفیت سردخانه کاهو و کلم بار سرمایشی آن محاسبه میگردد و در ادامه نوع سیستم سرمایشی، تجهیزات و عایقبندی مشخص میشود. هرچه دمای سردخانه کمتر باشد، ظرفیت سیستم سرمایشی افزایش پیدا میکند. بنابراین نوع تجهیزات و ابعاد سردخانه در هزینه ساخت آن تاثیر مستقیم دارد. برای مشاوره تخصصی در زمینه ساخت و خرید سردخانه کاهو و کلم با کارشناسان دی کول تماس بگیرید.
نتیجه گیری
سردخانه ها در نگهداری محصولات و مواد غذایی با حفظ کیفیت نقش قابل توجهی دارند. چینش صحیح محصولات، برودت هوا ، دما و رطوبت مناسب در سردخانه کاهو و کلم به حفظ تازگی، طعم و بافت آنها کمک میکند و فرصت لازم برای مدیریت بازار را در اختیار فروشندگان قرار میدهد. بنابراین اگر قصد فعالیت در بازار سبزیجات و صیفیجات را دارید استفاده از سردخانه مناسب براساس نوع محصول و حجم آن بسیار اهمیت پیدا میکند.