فهرست مطالب
شرایط نگهداری آلو در سردخانه
هر محصولی را میبایست در شرایط خاصی نگهداری کرد. آلو میوهای هستهدار، گوشتی، آبدار با پوست بسیار نازک است که همین امر شرایط نگهداری آن را دشوار و حساس میکند. آلوها انواع مختلفی از جمله، سیاه، قرمز، زرد و سبز دارند. اگر آلوها در شرایط نامناسبی نگهداری گردند سریعا له و خراب میشوند. این میوه خوشبخو و آبدار را باید با احتیاط چید و حمل کرد و سریعا به سردخانه آلوی استاندارد انتقال داد و در شرایط مناسب نگهداری کرد.
دمای سردخانه آلو
مناسبترین دما برای نگهداری آلو در سردخانه بین صفر تا 1 درجه سانتیگراد است. در دمای زیر صفر آلو یخ میزند و گرما باعث فساد و خراب شدن آن میگردد. بنابراین برای حفظ کیفیت و ماندگاری آلوها حفظ دمای سردخانه الزامی است. به علاوه آلوها به محض ورود به سردخانه باید مرحله پیش سرمایش را بگذرانند. در مرحله پیش سرمایش گرمای میوه به وسیله تجهیزات مناسب و سریعا کاسته میشود و به 4 درجه سانتیگراد میرسد تا از رشد سریع قارچها در محصول جلوگیری گردد.
تهویه و گردش هوای سردخانه آلو
بسیار مهم است که سردخانه مخصوص آلو با سیستم تهویه گردش هوای مناسب و استاندارد تجهیز گردد. دما و رطوبت در تمام محیط سردخانه بایستی به طور یکسان در جریان باشد تا اختلاف دما باعث گندیدگی و فساد میوهها نگردد. برای گردش هوا و تهویه مناسب سردخانه بهرهگیری از تجهیزات استاندارد و باکیفیت بسیار اهمیت دارد.
رطوبت سردخانه آلو
آلو میوهای بسیار آبدار است که توصیه میشود برای افزایش ماندگاری رطوبت آن حفظ گردد. میزان رطوبت لازم در سردخانه نگهداری آلو بین 90 تا 95 درصد میباشد.
ابعاد سردخانه نگهداری آلو
ابعاد سردخانه مخصوص آلو میتواند با توجه به میزان میوهای که در آن انبار خواهد شد، متغیر باشد. ابتدا حجم و وزن محصولات مورد نظر تخمین زده میشود. سپس بر اساس آن مساحت سردخانه محاسبه میگردد. طبق دما و رطوبت لازم برای نگهداری محصول آلو تجهیزات مناسب خریداری میگردد. بسیار مهم است که سالن سردخانه متناسب با حجم محصول در نظر گرفته شود زیرا چنانچه ظرفیت سردخانه نسبت به حجم آلوها کمتر باشد باعث انباشته شدن محصول شده و کاهش کیفیت و فساد آن را در پی خواهد داشت.
طول عمر نگهداری آلو در سردخانه
بسته به نوع محصول مدت زمان نگهداری آلو در سردخانه متغیر خواهد بود. چنانچه تمام اصول نگهداری از جمله میزان دما، رطوبت، گردش هوای مناسب و… رعایت شده باشد میتوان با توجه به نوع آلوها، آنها را از 7 تا 35 روز به صورت تازه در سردخانه آلو نگهداری کرد.
انواع سردخانه نگهداری آلو
سردخانهها انواع مختلفی دارند از جمله: ثابت، متحرک (کانکسی)، بالای صفر، زیر صفر و … . به طور معمول میوهها در سردخانههای بالای صفر نگهداری میشوند. سردخانه نگهداری آلو بسته به ابعاد آن و مقدار محصولی که در آن نگهداری میشود، همچنین نیاز خریدار میتواند ثابت یا کانکسی باشد. آب و هوای منطقه جغرافیایی و نوع محصول نیز در انتخاب سردخانه آلو نقش مهمی دارد.
طراحی و ساخت سردخانه آلو
میوه آلو انواع مختلفی دارد، بعضی از آنها دارای پوست نازک و بعضی دیگر پوست ضخیمی دارند. مقدار محصول، آب و هوای منطقه و به طور کلی شرایط نگهداری آلو تاثیر مستقیم بر نوع سردخانه و تجهیزات مناسب آن خواهد داشت. ابتدا بر اساس مقدار میوهها، ظرفیت کمپرسور و سپس باقی تجهیزات مشخص میگردد. بسته به شرایط منطقه و مقدار محصول، سردخانه ثابت یا کانکسی برای نگهداری آلو پیشنهاد میشود. بنابراین توصیه میشود برای طراحی و ساخت سردخانه آلو از متخصصان کمک بگیرید تا نگهداری آلو با حفظ کیفیت انجام شود. نگهداری محصول در فضا و شرایط نامناسب احتمال ضررهای جبران ناپذیر و هدر رفتن سرمایه را در پی خواهد داشت.
هزینه ساخت سردخانه آلو
برای برآورد هزینه ساخت سردخانه آلو ابتدا مقدار محصول مورد نظر و شرایط نگهداری در نظر گرفته میشود. سپس با توجه به این موارد کمپرسور، اواپراتور و سایر تجهیزات مناسب مشخص میگردد. تجهیزات سردخانه با کیفیت و برندهای مختلف در بازار عرضه میشوند برای محاسبه قیمت سردخانه مخصوص آلو تمام این موارد در نظر گرفته خواهد شد. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه طراحی و ساخت سردخانه مخصوص آلو از کارشناسان ما در گروه صنعتی دی کول مشاوره بخواهید.