سردخانه هندوانه و طالبی

مقدمه
سردخانه هندوانه و طالبی با فراهم‌کردن شرایط ایده‌آل، طراوت و شادابی این میوه‌ها را در گرمای تابستان تضمین می‌کند. در واقع هندوانه و طالبی، جز میوه‌های محبوب و خوش‌طعم تابستانی است که تحمل گرمای تابستان را کمی راحت‌تر می‌کنند؛ اما این میوه‌ها نیازمند نگهداری در شرایط مناسب هستند تا کیفیت و طعم آنها حفظ شوند. در این مقاله از دی کول به بررسی سردخانه هندوانه و طالبی، شرایط نگهداری، انواع سردخانه  و هزینه ساخت سردخانه هندوانه و طالبی پرداختیم، تا پایان با دی کول همراه باشد و سوالات خود را با مشاوران در میان بگذارید.
سردخانه هندوانه و طالبی
لطفا امتیاز دهید

انواع سردخانه هندوانه و طالبی برای نگهداری

انتخاب نوع سردخانه مناسب به عوامل مختلفی مانند ظرفیت، نوع محصول، مدت‌زمان نگهداری و بودجه شما بستگی دارد که در ادامه دی کول به بررسی انواع سردخانه هندوانه و طالبی می‌پردازد.

سردخانه‌های پیش سردکن

قبل از ورود به سردخانه اصلی، هندوانه و طالبی باید در سردخانه‌های پیش سردکن قرار بگیرند تا دما آنها به‌سرعت کاهش یابد و از فساد زودرس میوه‌ها جلوگیری ‌شود.

سردخانه‌های نگهداری

برای نگهداری بلندمدت هندوانه و طالبی، باید در سردخانه‌های نگهداری گذاشته شوند و دمای سردخانه‌‌ بین 10 تا 15 درجه سانتیگراد و رطوبت آن 90 تا 95 درصد باشد.

سردخانه‌های جوی اصلاح شده

برای نگهداری طولانی‌مدت و یا صادرات، هندوانه و طالبی باید در سردخانه‌های جوی اصلاح شده نگهداری شوند. این نوع سردخانه‌ها با استفاده از اتمسفر کنترل شده (CA) و تنظیم گازهای داخل سردخانه، عمر مفید میوه‌ها را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهند.

سردخانه‌های کانتیتری

سردخانه‌های کانتینری امکان حمل‌ونقل میوه‌ها در دمای مطلوب و بدون افت کیفیت را در مسافت‌های طولانی فراهم می‌کنند.

سردخانه مناسب نگهداری هندوانه و طالبی

سردخانه‌ها راز اصلی حفظ طعم و کیفیت هندوانه و طالبی در تابستان هستند که با فراهم‌کردن شرایط مناسب، موجب حفظ و عدم فساد میوه‌ها می‌شوند. در سردخانه‌ها دما، رطوبت و میزان گازهای موجود دائما کنترل می‌شوند تا هندوانه‌ و طالبی‌های موجود آسیب نبینند. باتوجه‌به اینکه شرایط مناسب برای نگهداری هندوانه و طالبی مشابه سایر میوه‌ها است، باید آنها را در سردخانه بالای صفر نگه‌‌‌‌‌‌داشت. برای خرید و انتخاب نوع سردخانه بهتر است با متخصصان دی کول مشورت کنید تا با بررسی نیازها و شرایط شما بهترین گزینه را پیشنهاد دهند.

شرایط نگهداری هندوانه در سردخانه

شرایط نگهداری هندوانه در سردخانه

هندوانه میوه‌ای است که نسبت به تغییرات دمایی و میزان رطوبت بسیار حساس است، اگر شرایط مناسب فراهم نشود، به‌سرعت فاسد می‌شود. بهتر است قبل از انتقال هندوانه‌ها به سردخانه، به‌دقت بررسی شوند تا از سالم‌بودن آنها اطمینان حاصل کنید و هندوانه‌های خراب را جدا کنید؛ از چیدن هندوانه‌ها روی یکدیگر خودداری کنید و به روش اصولی در کنار یکدیگر در قفسه‌ها قرار دهید تا امکان گردش هوا بین آنها وجود داشته باشد. در ادامه به بررسی دما، رطوبت و گردش هوای مناسب برای نگهداری هندوانه در سردخانه پرداخته شده است.

دمای سردخانه هندوانه

دمای ایده‌آل برای نگهداری هندوانه 12 درجه سانتیگراد است؛ اما در سردخانه‌ها می‌توان آنها را  بین 10 تا 15 درجه سانتیگراد نیز نگهداری کرد. در این دما، فعالیت آنزیم‌ها و میکروارگانیسم‌های فسادپذیر به حداقل می‌رسد و عمر مفید هندوانه افزایش می‌یابد. نگهداری هندوانه در دمای زیر 7 درجه باعث یخ‌‌زدگی و دمای بیشتر از 15 درجه باعث زود رسیدن آنها می‌شود؛ به همین منظور باید دمای سردخانه به طور مرتب چک و تنظیم شود.

تهویه گردش هوای سردخانه هندوانه

در فرایند رسیدن، هندوانه‌ها از خود گاز اتیلن آزاد می‌کنند که باعث تسریع در فرایند رسیدن و یا حتی فساد آنها می‌شود. گردش هوای صحیح، باعث تخلیه گاز اتیلن، مانع از فاسدشدن و کپک‌زدن هندوانه می‌شود.

برای تهویه سردخانه، باید از سیستم تهویه‌ای استفاده کرد که گردش هوای خنک را در تمام قسمت‌های سردخانه به طور یکنواخت برقرار کند؛ رطوبت را در حد مطلوب نگه دارد؛ گاز اتیلن را دفع و هوای تازه را به داخل سردخانه وارد کند.

رطوبت مناسب سردخانه هندوانه

میزان رطوبت مناسب برای نگهداری هندوانه 90 تا 95 درصد است تا طراوت و شادابی خود را حفظ کنند؛ رطوبت کمتر از 90 درصد، باعث پژمردگی و کاهش وزن و رطوبت بیشتر نیز منجر به رشد قارچ و کپک می‌شود. برای افزایش رطوبت سردخانه، باید از دستگاه‌های رطوبت‌ساز استفاده کنید. دستگاه‌های رطوبت‌ساز، باید به طور مرتب تمیز و ضدعفونی شوند تا از رشد قارچ و باکتری جلوگیری شود.

ابعاد سردخانه هندوانه

سردخانه‌های هندوانه در ابعاد مختلفی ساخته می‌شوند؛ سردخانه‌های کوچک با ابعاد 2 متر طول و ارتفاع، 1.5 متر عرض و ظرفیت 10 الی 15 تن هندوانه، هندوانه مناسب است. سردخانه‌های متوسط که برای مصارف تجاری و یا نگهداری حجم متوسطی از هندوانه مناسب هستند، در ابعاد 4 متر طول، 3 متر عرض و 3 متر ارتفاع و ظرفیت 30 تا 40 تن هندوانه در بازار موجود هستند.

سردخانه‌های بزرگ برای مصارف صنعتی و یا نگهداری حجم زیادی از هندوانه مناسب هستند و ظرفیت 60 تا 80 تن هندوانه را در ابعاد 6 متر طول، 4 متر عرض و 4 متر ارتفاع دارند. در هنگام انتخاب سردخانه، باید ابعاد سردخانه با توجه به نیاز و فضای شما متناسب باشد.

شرایط نگهداری طالبی در سردخانه

شرایط نگهداری طالبی در سردخانه

طالبی را در سردخانه می‌توان به مدت 2 تا 3 هفته نگهداری کرد. البته این مدت‌زمان متغییر است و به عوامل مختلفی مانند دمای سردخانه، رطوبت و کیفیت اولیه طالبی نیز بستگی دارد.

برای انتقال طالبی‌ها به سردخانه، باید بررسی شوند که قبل از رسیدن به طور کامل، به سردخانه منتقل شوند، سالم و بدون هیچ‌گونه آسیبی باشند و در سردخانه به‌دور از میوه‌هایی مثل سیب، موز و گوجه‌فرنگی نگهداری شوند. در ادامه به بررسی دما، میزان رطوبت و تهویه مناسب سردخانه طلبی پرداخته‌ایم.

دمای سردخانه طالبی

دمای ایده‌آل برای نگهداری طالبی در سردخانه بین 2 تا 3 درجه سانتی‌گراد است؛ اما در صورت نیاز به نگهداری طولانی‌تر در سردخانه، می‌توانید دما را تا 1 درجه سانتی‌گراد نیز کاهش دهید. البته توجه داشته باشید که دمای زیر صفر درجه موجب یخ‌زدن طالبی‌ها و دمای بالاتر از 3 درجه سانتی‌گراد باعث فساد سریع طالبی و ازدست‌رفتن طعم و کیفیت آن می‌شود.

تهویه و گردش هوای سردخانه طالبی

وجود یک تهویه هوای مناسب در سردخانه طالبی، نقشی حیاتی در ماندگاری آن ایفا می‌کند. تهویه مناسب باعث جلوگیری از تجمع گاز اتیلن در سردخانه می‌شود و به تنظیم رطوبت محیط سردخانه کمک می‌کند. از طرف دیگر تهویه مناسب به بو نگرفتن سایر میوه‌ها و سبزیجات نیز کمک می‌کند.

رطوبت مناسب سردخانه طالبی

رطوبت ایده‌آل برای نگهداری طالبی در سردخانه بین 90 تا 95 درصد است؛ رطوبت کم‌تر موجب پژمردگی و ازدست‌رفتن طراوت طالبی و رطوبت بالاتر از 95 درصد نیز می‌تواند باعث فساد طالبی می‌شود.

ابعاد سردخانه طالبی

ابعاد سردخانه طالبی به عوامل مختلفی مانند ظرفیت مورد نیاز، مدت‌زمان نگهداری و بودجه شما بستگی دارد. در ابتدا باید مشخص کنید که چه مقدار طالبی و چه مدت‌زمان برای نگهداری در سردخانه مدنظر شما است. اگر قصد دارید طالبی را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، به یک سردخانه بزرگ‌تر نیاز دارید.

تجهیزات ساخت سردخانه هندوانه و طالبی

تجهیزات ساخت سردخانه هندوانه و طالبی

ساخت سردخانه نیازمند تجهیزات و دانش تخصصی است تا بتوانید بهترین نتیجه را با هزینه اقتصادی به دست آورید. اصلی‌ترین تجهیزات سردخانه‌ها شامل پانل‌های ساندویچی، عایق پلی‌یورتان، پلی‌استایرن، موتور سردخانه، کندانسور، اواپراتور، ترموستات و قفسه ‌بندی است که دی کول با سال‌ها تجربه تولید تجهیزات سردخانه می‌تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.

هزینه ساخت سردخانه هندوانه و طالبی

هزینه ساخت سردخانه هندوانه و طالبی به عوامل مختلفی مثل اندازه سردخانه، نوع تجهیزات، هزینه مجوزها، هزینه‌های جاری، زمان ساخت و قیمت مصالح بستگی دارد و نمی‌توان قیمت دقیقی را بیان کرد؛ به همین منظور بهتر است برای اطلاع دقیق از هزینه تمام شده سردخانه با کارشناسان دی کول از طریق سایت و یا شماره تماس‌های شرکت در ارتباط باشید.

دسته‌بندی‌های مقالات
نوشته‌های اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-footer3-150x150
دفتر مرکزی

دی کول

02177683001

فریبا علیزاده-01
کارشناس فروش

فریبا علیزاده

09032064646