ساخت، نگهداری و تعمیر سردخانه

سردخانه گلابی

سردخانه گلابی طراحی، ساخت و نگهداری
5/5 - (2 امتیاز)

سردخانه گلابی، مکانی است که برای نگهداری گلابی در دمای پایین و رطوبت مناسب استفاده می‌شود. این امر باعث می‌شود که گلابی‌ها برای مدت طولانی‌تر تازه بمانند و از فساد آنها جلوگیری شود. سردخانه گلابی، نقش مهمی در حفظ و نگهداری گلابی و عرضه آن در طول سال دارد و مصرف‌کنندگان می‌توانند در هر زمان از سال از این میوه خوشمزه و پرخاصیت استفاده کنند.

اقدامات لازم قبل از قرارگیری گلابی در سردخانه

قبل از قرارگیری گلابی در سردخانه، باید اقدامات خاصی انجام شود تا از ماندگاری و کیفیت گلابی‌ها اطمینان حاصل شود؛ گلابی‌ها باید در زمان مناسب برداشت شوند.

زمان مناسب برداشت گلابی، زمانی است که رنگ آنها به طور کامل زرد شده باشد و گوشت آنها هنوز سفت باشد. قبل از قرارگیری گلابی در سردخانه، باید گلابی‌های آسیب‌دیده و بیمار از سایر گلابی‌ها جدا شوند و با آب سرد و صابون شسته شوند تا آلودگی‌ها و آفات از روی گلابی‌ها پاک شوند و سپس آنها را خشک کرد تا دچار کپک‌زدگی نشوند.

جهت ثبت درخواست ساخت و تجهیز سردخانه گلابی کلیک کنید تا کارشناسان دی کول با شما تماس بگیرند .

همچنین می‌توانید جهت مشاوره رایگان با شماره 02177683001 تماس بگیرید.

شرایط بهینه نگهداری گلابی پس از قرارگیری در سردخانه

گلابی به دلیل ماندگاری کوتاه، معمولاً فقط در فصل برداشت در دسترس است. اما با استفاده از سردخانه، می‌توان گلابی را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه داشت و از فساد آن جلوگیری کرد. در سردخانه عواملی مثل دما، رطوبت، تهویه هوا و ابعاد سردخانه در کیفیت نگهداری گلابی‌ها موثر هستند که در ادامه به آنها پرداخته شده است.

دمای سردخانه گلابی

دمای مناسب برای نگهداری گلابی در سردخانه، بین 1- تا 5/0 درجه سانتیگراد است. این دما باعث می‌شود که گلابی‌ها در حالت خواب باقی بمانند و از فساد آنها جلوگیری شود.

البته فراموش نشود که گلابی‌ها را قبل از قرارگیری در سردخانه، باید به مدت 1 تا 2 هفته در دمای اتاق نگهداری کرد. این کار باعث می‌شود که گلابی‌ها از حالت خواب بیدار شوند و شروع به رشد کنند. پس از گذشت این مدت، گلابی‌ها را باید در سردخانه قرار داد.

دمای سردخانه گلابی

ابعاد سردخانه گلابی

ابعاد سردخانه گلابی به عوامل مختلفی مانند میزان تولید گلابی، مدت‌زمان نگهداری در سردخانه و نوع سردخانه بستگی دارد. برای نگهداری گلابی در سردخانه، معمولاً از سردخانه‌های تونلی استفاده می‌شود. این سردخانه‌ها دارای طولی بین 10 تا 100 متر و عرضی بین 5 تا 30 متر هستند. ارتفاع سردخانه‌های تونلی نیز معمولاً بین 2 تا 10 متر است. اگر قصد دارید گلابی را برای مدت طولانی تری در سردخانه نگهداری کنید، باید از سردخانه‌های بزرگ تری استفاده کنید.

تهویه و گردش سردخانه گلابی

تهویه و گردش سردخانه گلابی از اهمیت بالایی برخوردار است. تهویه مناسب باعث می‌شود که گازهای مضر از بین بروند و گردش هوا باعث می‌شود که دما و رطوبت سردخانه در حالت تعادل قرار داشته باشد.

جریان هوا باید به‌صورت یکنواخت در کل سردخانه جریان داشته باشد؛ سرعت جریان هوا باید به‌گونه‌ای باشد که باعث آسیب به گلابی‌ها نشود و در صورت استفاده از تهویه مصنوعی، باید از سیستم‌های تهویه‌مطبوع مناسب استفاده کرد.

رطوبت سردخانه گلابی 

رطوبت مناسب سردخانه گلابی، بین 85 تا 95 درصد است. این رطوبت باعث می‌شود که از خشک شدن گلابی‌ها جلوگیری شود. رطوبت سردخانه گلابی باید به‌صورت منظم بررسی شود؛ اگر رطوبت سردخانه گلابی بیش از حد باشد، باعث ایجاد کپک و قارچ بر روی گلابی‌ها می‌شود؛ اگر رطوبت سردخانه گلابی کمتر از حد مطلوب باشد، باعث خشک شدن گلابی‌ها می‌شود.

بسته‌بندی و چینش گلابی‌ها در سردخانه

بسته‌بندی و چینش گلابی‌ها در سردخانه از اهمیت بالایی برخوردار است. بسته‌بندی مناسب باعث می‌شود که گلابی‌ها در برابر آسیب‌های فیزیکی محافظت شوند و چینش مناسب باعث می‌شود که هوا به‌خوبی در بین گلابی‌ها جریان داشته باشد. گلابی‌ها را می‌توان به‌صورت تکی، دوتایی یا در جعبه‌های چندتایی بسته‌بندی کرد. بسته‌بندی تکی معمولاً برای گلابی‌های باکیفیت و گران‌قیمت؛ بسته‌بندی دوتایی معمولاً برای گلابی‌های باکیفیت متوسط و بسته‌بندی چندتایی معمولاً برای گلابی‌هایی باکیفیت پایین استفاده می‌شود.

بسته بندی گلابی در سردخانه

نگهداری نادرست گلابی در سردخانه چه عواقبی دارد؟

نگهداری نادرست گلابی در سردخانه می‌تواند باعث کاهش کیفیت، تغییر رنگ، نرم‌شدن، ایجاد لکه‌های تیره بر روی گلابی، ایجاد بوی نامطبوع و کاهش طعم آن شود. اگر گلابی‌ها به‌درستی در سردخانه نگهداری نشوند، ممکن است دچار فساد قارچی نیز شوند؛ از جمله قارچ‌های شایع که می‌توانند گلابی را در سردخانه فاسد کنند، می‌توان به مونیلیا، پنیسیلیوم، کلادوسپوریوم، فوزاریوم، تریکوتسیوم و بوتریتیس اشاره کرد.

تفاوت سردخانه گلابی با دیگر سردخانه‌ها

سردخانه‌ها به‌طورکلی به دو دسته سردخانه بالای صفر و سردخانه زیر صفر تقسیم می‌شوند.  سردخانه‌های گلابی نیز از نوع سردخانه‌های بالای صفر هستند و گلابی‌ها باید در دمای صفر تا 4 درجه سانتی‌گراد  و طوبت نسبی 85 تا 95 درصدنگهداری شوند تا دچار فساد قارچی نشوند و طعم و کیفیت خود را از دست ندهند.

طراحی و ساخت سردخانه گلابی

سردخانه‌ها تجهیزات پیچیده‌ای هستند که برای ساخت نیاز به دانش و تجربه کافی دارد؛ پس باید ساخت سردخانه گلابی توسط افراد متخصص انجام شود. اولین مرحله در ساخت سردخانه، طراحی است. در این مرحله، مشخصات و نوع سردخانه، ابعاد محل، ظرفیت و تجهیزات مورد نیاز تعیین می‌شوند و یک برآوردی از هزینه موردنظر به شما داده می‌شود؛ در صورت تایید وارد فاز دوم و ساخت سردخانه خواهید شد. پس از تهیه تجهیزات اساسی مثل سیستم کنترل دما و رطوبت، سیستم تبرید، ساندویچ پانل‌های سردخانه‌ای، تجهیزات در محل سردخانه نصب می‌شوند و به‌عنوان گام آخر، سردخانه باید راه‌اندازی شود. در این مرحله، سیستم‌های سردخانه آزمایش می‌شوند و دما و رطوبت سردخانه در محدوده‌های مناسب تنظیم می‌شود.

هزینه ساخت سردخانه گلابی

هزینه ساخت سردخانه گلابی به عوامل مختلفی بستگی دارد، هرچه ابعاد و ظرفیت سردخانه بیشتر باشد، هزینه ساخت آن نیز بیشتر خواهد بود. تجهیزات و سیستم‌های مورداستفاده در سردخانه‌ها از نظر کیفیت و قیمت متفاوت هستند. کیفیت مواد اولیه مورداستفاده در ساخت سردخانه نیز بر هزینه ساخت آن تأثیر می‌گذارد. به‌عنوان‌مثال، استفاده از ساندویچ پانل‌های سردخانه‌ای با ضخامت بیشتر به‌جای ساندویچ پانل‌های با ضخامت کمتر هزینه بیشتری دارد.

نگهداری گلابی در سردخانه

گلابی میوه‌ایی است که ماندگاری کوتاهی دارد و به‌سرعت فاسد می‌شود؛ بنابراین، نگهداری گلابی در سردخانه یکی از راه‌های اصلی برای افزایش ماندگاری این میوه است. برای افزایش ماندگاری گلابی‌ها، آنها را قبل از قراردادن در انواع سردخانه میوه به طور کامل خشک کنید؛ در دمای مناسب (حدود 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری کنید؛ به‌صورت مرتب بررسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه مشکل، آن‌ها را از سردخانه خارج کنید.

فرم درخواست ساخت سردخانه گلابی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *