سردخانه کدو نوعی از سردخانه است که به افزایش طول عمر کدو و استفاده از آن در فصلهای مختلف کمک میکند. سردخانههای کدو دارای سیستمهای خنک کننده پیشرفته هستند که به طور مداوم دما و رطوبت مناسب را به منظور افزایش طول عمر انواع کدو حفظ میکنند. این سردخانهها فضای بزرگی دارند که برای نگهداری انواع کدو و سبزیجات طراحی شدهاند. در سردخانه سیستمهای خنک کننده هوا، کمپرسوها و سیستم کنترل دما به طور هوشمند دما و رطوبت را تنظیم میکنند. استفاده از سردخانه نگهداری کدو این امکان را به کشاورزان، فروشندگان و تولیدکنندگان خواهد داد تا آن را برای مدت طولانی نگهداری کرده و بازار عرضه و تقاضا را مدیریت کنند. علاوه بر آن نگهداری در شرایط مطلوب به کاهش ضایعات کمک کرده و از هدر رفت محصول جلوگیری میکند. به طور کلی سردخانه کدو یک ابزار موثر برای حفظ تازگی و کیفیت کدو تنبل، کدو حلوایی، کدو سبز و دیگر میوهها و سبزیجات خواهد بود.
فهرست مطالب
شرایط نگهداری کدو در سردخانه
امروزه جشنهایی مانند هالووین و شب یلدا در جهان و ایران کدو تنبل را به یکی از محصولات محبوب برای خوراکی و تزئینات جشن تبدیل کرده است. کدو تنبل نوع خاصی از کدو حلوایی است که هم قابلیت استفاده در انواع غذا و نوشیدنی را دارد و هم برای دکوراسیون و تزئینات از آن استفاده میشود. پوست ضخیم کدو کمک میکند تا این میوه پرکاربرد مقاوم باشد و چنانچه در شرایط مناسبی نگهداری شود میتواند برای مدت نسبتا طولانی سالم بماند.
جهت ثبت درخواست ساخت و تجهیز سردخانه کدو کلیک کنید تا کارشناسان دی کول با شما تماس بگیرند . همچنین میتوانید جهت مشاوره رایگان با شماره 02177683001 تماس بگیرید. |
دمای سردخانه کدو
برعکس بسیاری از میوهها و سبزیجات که برای نگهداری به سرمای زیاد نیاز دارند کدو حلوایی سرمای زیاد را دوست ندارد و نباید به مدت طولانی در سرما بماند. دمای مناسب نگهداری کدو حلوایی 10 تا 13 درجه سانتیگراد است. برای نگهداری کدو سبز در سردخانه دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد توصیه میشود.
رطوبت سردخانه کدو
رطوبت نقش مهمی در نگهداری کدو تنبل دارد اگر میزان رطوبت بالا باشد باعث رشد قارچ و پوسیدگی میشود. کدو در اثر رطوبت پایین نیز چروک و خشک میشود. بنابراین رطوبت مناسب سردخانه کدو بین 50 تا 70 درصد میباشد.
گردش هوا و تهویه سردخانه کدو
سیستم تهویه هوا باید به گونهای طراحی شود تا هوای تازه و سرد به داخل سردخانه هدایت شده و هوای گرم و مرطوب خارج گردد. به این ترتیب کدو حلواییها میتوانند در محیطی با دما و رطوبت مناسب به مدت طولانی کیفیتشان را حفظ کنند. همچنین استفاده از سیستم مانیتورینگ دما و رطوبت برای کنترل مداوم شرایط و تنظیم سیستم تهویه هوا توصیه میشود.
گاز اتیلن سردخانه کدو
کدو حلوایی نسبت به گاز اتیلن بسیار حساس است. این گاز توسط دیگر میوهها بخصوص سیب وگلابی ساطع میشود. اگر سیب و گلابی را در کنار میوههای نارس قرار دهید، سبب زود رسیدن آنها خواهید شد. کدو حلواییهای بیش از حد رسیده نیز میتوانند اتیلن تولید کنند. برای جلوگیری از هر گونه مشکلی میوههای اتیلنساز را در سردخانه کدو قرار ندهید.
طول عمر ماندگاری سردخانه کدو
برای نگهداری کدو در سردخانه لازم است که شرایط مناسب نگهداری آن رعایت گردد. اگر کدوها در محیط مناسبی قرار بگیرند میتوانند تا 120 روز با حفظ کیفیت سالم بمانند و به بازار فروش عرضه شوند.
طراحی و ساخت سردخانه کدو
پارامترهای مختلفی در طراحی و ساخت سردخانه کدو تاثیر گذار هستند. در گام اول مقدار محصول جهت انبار شدن مشخص میشود و بر اساس آن متراژ سردخانه و نوع آن تعیین میشود. موقعیت و شرایط جغرافیایی نیز نقش پررنگی در انتخاب نوع سردخانه دارد. بودجه در دسترس برای خرید تجهیزات و سیستمهای تهویه مطبوع نیز در طراحی و ساخت سردخانه مهم است. بنابراین توصیه میشود قبل از برداشتن هر قدمی با متخصص طراحی و ساخت سردخانه مشورت کنید.
هزینه ساخت سردخانه کدو
همانطور که مشخص است سردخانهها انواع مختلفی دارند و برای طراحی و ساخت آن باید به فاکتورهای مختلفی از جمله مقدار محصول، موقعیت جغرافیایی، متراژ فضا، تجهیزات به کار رفته و … توجه کرد. سیستم تهویه و تجهیزاتی مانند کمپرسور، فن و … بر اساس توان مصرفی و برند قیمتهای متفاوتی دارند. بنابراین هزینه ساخت سردخانه کدو متغیر میباشد. برای برآورد هزینهها و ساخت سردخانه مناسب با کارشناسان دی کول با سالها تجربه در زمینه ساخت سردخانه تماس بگیرید.