سردخانه انار

مقدمه
نگهداری انار در سردخانه روشی مناسب برای افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت آن است؛ اما برای اینکه بتوانید انارها را برای مدت طولانی سالم نگه‌‌‌‌دارید، باید نسبت به انجام برخی اقدامات آگاه باشید؛ به طور مثال انارهایی که به سردخانه منتقل می‌شوند،  باید سالم، رسیده و بدون هیچ‌گونه لکه باشند؛ انارهایی که پوست ضخیمی دارند برای نگهداری در سردخانه مناسب‌تر هستند و از انتخاب انارهایی که ترک‌خورده، خودداری کنید.در این مطلب از دی کول به بررسی سردخانه انار پرداخته شده است؛ تا پایان با دی کول همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ دهیم.
سردخانه انار
لطفا امتیاز دهید

انواع سردخانه انار

باتوجه‌به شرایط نگهداری انار، سردخانه‌های انار بر اساس معیارهای مختلفی مانند ظرفیت، تکنولوژی نگه‌داری، سیستم‌های خنک‌کننده، دمای سردخانه و شرایط نگهداری، به سردخانه بالای صفر و سردخانه کنترل اتمسفر انار تقسیم‌بندی می‌شوند که در ادامه دی کول به بررسی کامل هر دو نوع سردخانه پرداخته است.

جهت ثبت درخواست ساخت و تجهیز سردخانه انار کلیک کنید تا کارشناسان دی کول با شما تماس بگیرند .

همچنین می‌توانید جهت مشاوره رایگان با شماره 02177683001 تماس بگیرید.

سردخانه بالای صفر انار

سردخانه بالای صفر انار، با نگهداری انار در شرایط دمایی 1 تا 4 درجه سانتی‌گراد و رطوبت 90 تا 95 درصد می‌تواند از فساد، تغییر رنگ و طعم نامطبوع انار  تا 6 ماه جلوگیری می‌کند.

البته این نوع سردخانه‌ها از نظر هزینه ساخت و نگهداری، مقرون‌به‌صرفه‌تر از سردخانه‌های اتمسفر کنترل هستند؛ پیچیدگی کمتری دارند و به دانش فنی خاصی برای استفاده نیاز ندارند.

سردخانه کنترل اتمسفر انار

سردخانه کنترل اتمسفر انار، با به‌کارگیری فناوری‌های نوین، علاوه بر کنترل دما و رطوبت، ترکیب گازهای محیط سردخانه را نیز به طور دقیق بررسی می‌کند تا شرایط ایده‌آلی برای نگهداری انار فراهم شود. با بررسی دقیق میزان گازهای موجود، می‌توان انار را تا 12 ماه نگهداری کرد.

 در این نوع سردخانه، میزان اکسیژن، دی‌اکسیدکربن و سایر گازها به طور دقیق تنظیم می‌شود تا متابولیسم انار بهینه شده، عمر مفید آن به طور قابل‌توجهی افزایش یابد و از رشد قارچ‌ها، کپک‌ها و حشرات موذی نامناسب جلوگیری شود.

سردخانه مناسب نگهداری انار

انار میوه‌ای حساس است، به همین خاطر شرایط سردخانه باید به طور مرتب بررسی شود تا از آسیب رسیدن به انارها جلوگیری شود. به‌طورکلی سردخانه‌ای برای نگهداری انار مناسب است که از تجهیزات مناسب و باکیفیتی برخوردار باشد؛ در اندازه و ابعاد مناسب تهیه شود و عایق‌بندی خوبی داشته باشد.

شرایط نگهداری انار در سردخانه

شرایط نگهداری انار در سردخانه

برای نگهداری انار در سردخانه به مدت‌زمان طولانی، باید انارهای انتخابی برای انتقال به سردخانه سالم، رسیده و بدون لکه باشند، انارها را در جعبه‌های پلاستیکی یا چوبی به دور از تابش نور خورشید و مواد شیمیایی نگهداری کنید. نباید انارها را پس از انتقال به سردخانه به حال خود رها کرد، انارها را به طور مرتب بررسی کنید و انارهای خراب را خارج کنید.

دمای سردخانه انار

دمای مناسب برای نگهداری انار در سردخانه به عوامل مختلفی مانند نوع انار، مدت‌زمان نگهداری و نوع سردخانه بستگی دارد؛ دمای ایده‌آل برای اکثر انارها 2 تا 3 درجه سانتی‌گراد است؛ اما برخی ارقام انار به سرما حساس هستند و باید در دمای 4 تا 5 درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند. در جدول زیر به بررسی دمای مناسب برای نگهداری انواع انار پرداخته شده است.

دمای مناسب

مدت‌زمان نگهداری

نوع انار

1 تا 2 درجه سانتی‌گراد

4 تا 5 ماه

انارهای ملس، پوست‌کلفت، سیاه‌دانه و دیررس

2 تا 3 درجه سانتی‌گراد

2 تا 3 ماه

انارهای زودرس

4 تا 5 درجه سانتی‌گراد

2 تا 3 ماه

انارهای حساس به سرما

تهویه و گردش هوای سردخانه انار

تهویه و گردش هوای مناسب در سردخانه برای حفظ کیفیت و ماندگاری انار بسیار مهم است. وجود یک سیستم تهویه مناسب در سردخانه مانع از تجمیع گاز اتیلن، جلوگیری از تجمع بوهای نامطبوع، حفظ رطوبت و کنترل دما می‌شود.

بهتر است از یک سیستم تهویه مناسب با ظرفیت کافی استفاده کنید؛ دریچه‌های تهویه را در مکان‌های مناسب قرار دهید و سیستم تهویه به طور مرتب را بررسی و تنظیم کنید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید.

رطوبت سردخانه انار

رطوبت مناسب برای نگهداری انار در سردخانه 90 تا 95 درصد است. نگهداری در این شرایط به حفظ شادابی و طراوت انار کمک می کند و از خشک شدن و پوسیدگی آن جلوگیری می کند. برای کنترل رطوبت از یک رطوبت‌سنج استفاده کنید و در صورت نیاز، از دستگاه های رطوبت ساز برای افزایش رطوبت استفاده کنید.

ابعاد سردخانه انار

اندازه و ابعاد سردخانه انار به عوامل مختلفی مانند ظرفیت، نوع محصول، مدت‌زمان نگهداری، نوع سردخانه و تجهیزات آن بستگی دارد. برای ساخت سردخانه با ابعاد مناسب، بهتر است حجم اناری که قصد نگهداری دارید و فضای لازم برای چیدمان جعبه‌های انار و تجهیزات را پیش‌بینی کنید. اگر تجربه ساخت سردخانه را نداشته باشید، پیش‌بینی ابعاد دقیق سردخانه برای شما بسیار سخت خواهد شد؛ به همین منظور بهتر است حتما با متخصصان دی کو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

هواگیری سردخانه انار 

هواگیری سردخانه انار فرایندی ضروری برای حفظ کیفیت و ماندگاری انار است. این فرایند به معنی  تعویض هوای داخل سردخانه با هوای تازه و تصفیه شده است.

در سردخانه‌های کوچک، از دریچه و پنجره‌های تهویه برای ورود و خروج هوا به طور طبیعی استفاده می‌شود و در سردخانه‌های بزرگ و کنترل اتمسفر، از فن‌ها و دمنده‌ها برای گردش هوای داخل سردخانه استفاده می‌شود.

کنترل گازها در سردخانه انار

کنترل میزان گازها در سردخانه انار برای حفظ کیفیت و ماندگاری انار بسیار مهم است. گازهای مختلف اثرات متفاوتی بر انار دارند و کنترل آنها می‌تواند به حفظ انار برای مدت طولانی‌تری کمک کند. به طور مثال دی‌اکسیدکربن می‌تواند به افزایش ماندگاری آن کمک کند و اکسیژن برای تنفس انار ضروری است، اما غلظت بالای آن می‌تواند باعث قهوه‌ای شدن و پوسیدگی انار شود.

تجهیزات مورد نیاز سردخانه انار

برای انتخاب تجهیزات سردخانه انار باید تجهیزات با نوع و ظرفیت سردخانه متناسب باشند؛ کیفیت مناسبی داشته باشند و توسط شرکت‌های معتبر مثل دی کول ارائه و پشتیبانی شوند. تجهیزات مورد نیاز برای ساخت سردخانه شامل قفسه بندی، سیستم روشنایی، دماسنج و رطوبت‌سنج، سیستم تهویه و عایق‌بندی است.

طراحی و ساخت سردخانه انار

طراحی و ساخت سردخانه انار

در ابتدا باید نیازها و میزان بودجه موردنظر خود را به طور دقیق مشخص کنید؛ در گام بعدی باتوجه‌به مشخصات موردنظر، باید سردخانه طراحی شود و تجهیزات مناسب انتخاب شود، پس از تایید طرح توسط کارفرما، کر به مرحله اجرا می‌رسد. هنگام ساخت و سفارش تولید سردخانه بهتر است از مصالح با کیفیت استفاده کنید تا عمر طولانی داشته باشند و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش دهند و به رعایت نکات ایمنی مانند سیستم اطفای حریق توجه شود. بهترین راهکار برای اطمینان از کیفیت ساخت سردخانه‌ها این است که سفارش خود را به متخصصان دی کول بسپارید.

هزینه ساخت سردخانه انار

هزینه ساخت سردخانه انار به عوامل مختلفی بستگی دارد، نوع عایق، ساندویچ پانل، درب سردخانه، سیستم تهویه و سایر تجهیزات مورد استفاده، هزینه‌های جانبی مانند اخذ مجوز، آزمایش و راه‌اندازی، نوسانات قیمت مواد اولیه و تجهیزات ساختمانی بر هزینه ساخت سردخانه انار تاثیر می‌گذارد؛ به‌طورکلی هرچه ظرفیت سردخانه انار بیشتر باشد، هزینه ساخت آن نیز بیشتر خواهد بود.

برای تعیین دقیق هزینه ساخت سردخانه انار می‌توانید با مشاوران و متخصصان دی کول در ارتباط باشید. تجربیات خود را از سفارش ساخت سردخانه با ما در میان بگذارید.

فرم درخواست ساخت سردخانه انار

دسته‌بندی‌های مقالات
نوشته‌های اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-footer3-150x150
دفتر مرکزی

دی کول

02177683001

فریبا علیزاده-01
کارشناس فروش

فریبا علیزاده

09032064646