فهرست مطالب
شرایط مناسب نگهداری قارچ در سردخانه
قارچها منابعی عالی از ویتامین و مواد معدنی هستند و در عین حال کم کالری میباشند، همین ویژگی آنها را به یک ماده غذایی محبوب تبدیل میکند. از این ماده غذایی قارچها در سبد غذایی خانوار و رستورانها جایگاه ویژهای دارد زیرا میتوان از آن به عنوان مکمل انواع سالاد، ساندویچ، پیتزا و … استفاده کرد. نگهداری قارچ از این حیث دارای اهمیت است که این محصول پرمصرف عمر بالایی ندارد و چنانچه در شرایط مطلوب و مناسبی قرار نگیرد، سریعا فاسد و سیاه خواهد شد. بنابراین به جهت افزایش عمر و حفظ کیفیت آن بایستی شرایط مناسبی برای نگهداری قارچ در سردخانه فراهم کنید.
جهت ثبت درخواست ساخت و تجهیز سردخانه قارچ کلیک کنید تا کارشناسان دی کول با شما تماس بگیرند . همچنین میتوانید جهت مشاوره رایگان با شماره 02177683001 تماس بگیرید. |
دمای سردخانه قارچ
گرما باعث فساد زودرس قارچ و سرمای زیر صفر موجب یخزدگی آن میشود. به همین جهت مناسبترین دما برای نگهداری قارچ در سردخانه بالای صفر، در دمایی حدود صفر تا 2 درجه سانتیگراد است.
ابعاد مناسب سردخانه قارچ
ابعاد سردخانه مخصوص قارچ بسته به مقدار محصولی که در آن نگهداری خواهد شد، متغیر است. سردخانه های قارچ در ابعاد مختلفی نظیر سردخانه 10 تنی، سردخانه 50 تنی، سردخانه 1000 تنی و … طراحی و تولید میشوند. مساحت سردخانه را باید طوری در نظر گرفت تا محصولات به طور صحیح و در طبقات مختلف چیده شوند و هوا به خوبی بین آنها در گردش باشد.
تهویه و گردش هوای سردخانه قارچ
گردش هوای یکنواخت در سردخانه سالن قارچ نقش مهمی در حفظ کیفیت و افزایش عمر محصول دارد، زیرا باعث یکنواختی دما و رطوبت در تمام قسمتها و طبقات سالن سردخانه میشود. استفاده از تجهیزات مناسب و باکیفیت براساس حجم سردخانه قارچ و چیدمان صحیح محصولات، گردش هوای خنک را در بین تمام محصولات ممکن میکند و از فساد زودرس و سیاه شدن آنها جلوگیری میشود.
رطوبت سردخانه قارچ
قارچها به طور طبیعی رطوبت و آب زیادی دارند. بنابراین برای نگهداری طولانی مدت نیز بایستی رطوبت سالن سردخانه را تا 95 درصد افزایش داده و آن را حفظ کرد.
سردخانه بالای صفر قارچ
سردخانهها در انواع مختلفی با درجه دمای بالای صفر و زیر صفر طراحی و ساخته میشوند. قارچها برای ماندگاری بالا با حفظ طعم و بافت در سردخانه بالای صفر نگهداری میشوند. برای ساخت سردخانه بالای صفر قارچ از تجهیزات صنعتی و باکیفیت استفاده میگردد.
روش های خنک سازی سردخانه قارچ
اولین قدم پس از برداشت قارچ خنک سازی سریع آنها میباشد، زیرا در افزایش عمر این محصول تاثیر مستقیم دارد. فرآیند خنک سازی با سه روش انجام میشود.
خنک سازی با آب
در فرآیند خنک سازی با آب، قارچها در آب با دمای نزدیک به انجماد غوطهور میشوند تا حرارت اولیه آن به سرعت کاهش پیدا کند و سریعا به دمای نهایی برسد.
خنک سازی با خلأ
این روش در مقابل سایر روشها بسیار سریعتر است. خنک کردن با خلأ از راه تبخیر سریع رطوبت به صورت یکنواخت انجام میشود.
خنک سازی با هوای اجباری
در این روش قارچها را در یک اتاق سرد و به دور یک فن قرار میدهند. گردش هوای اجباری هوای سردخانه را به سرعت کاهش میدهد.
روش های افزایش طول عمر قارچ و نگهداری سردخانه
نگهداری قارچ در سردخانه مهمترین اقدام برای افزایش طول عمر و حفظ کیفیت آن است. قبل از انتقال محصول به سردخانه میبایست از طریق پیش سرمایش دمای مرکز قارچ را تا 2 درجه سانتیگراد کاهش دهید. این عمل در حفظ کیفیت محصول بسیار تاثیر گذار است. در بهترین شرایط میتوان محصول قارچ را تا 5 روز در سردخانه با حفظ کیفیت نگهداری و پس از آن به بازار عرضه کرد.
قارچها در مجاورت هوا رطوبت خود را از دست داده و خشک میشوند و به طور محسوسی از کیفیت آنها کاسته خواهد شد. برای ماندگاری بهتر این محصول بهتر است آنها را درون نایلون نگهداری یا از یک پوشش پلاستیکی استفاده کنید.
طراحی و ساخت سردخانه قارچ
بهترین روش نگهداری قارچ، نگهداری در سردخانه صنعتی قارچ است. سردخانههای بالای صفر به همین منظور طراحی و ساخته میشوند. سردخانه صنعتی نگهداری قارچ میتواند ثابت یا متحرک و در ابعاد مختلف ساخته شود. در طراحی و ساخت سردخانه مخصوص قارچ ابتدا میزان محصول مشخص میشود، سپس بر اساس آن ابعاد و تجهیزات لازم مشخص میگردد.
هزینه ساخت سردخانه قارچ
ابعاد سردخانه و دمای آن دو عامل مهم در محاسبه قیمت ساخت سردخانه خواهند بود. تجهیزاتی که در سردخانه بزرگ به کار میرود با سردخانه متحرک متفاوت میباشد. مقدار محصولی که در آن نگهداری خواهد شد نیز در ابعاد سردخانه صنعتی و توان تجهیزات تاثیر گذار است. همه این عوامل در محاسبه قیمت ساخت سردخانه نقش دارند. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طراحی و ساخت سردخانه قارچ با کارشناسان شرکت دی کول با سالها تجربه در زمینه ساخت و تجهیز انواع سردخانه صنعتی تماس بگیرید.